Erciş’te AK Parti’nin seçim sonucuna itiraz etmesi üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verilmişti. Oyların yeniden sayıldığı İlçede oy sayım işlemleri 9.'ncu gününde sona erdi.

Van'ın Erciş ilçesinde 31 martta yapılan yerel seçimler sonucunda Halkların Demokratik Partisi (HDP), en yakın rakibi olan AK Parti’yi 2 bin 536 oy ile geçerek seçimi kazandı. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kesin olmayan resmi sonuçlara göre seçimin kazananı olarak HDP’nin açıklanmasının ardından AK Parti ilçe Seçim Kurulu'na itiraz ederek oyların yeniden sayılmasını istedi. AK Parti’nin itirazını kabul eden İlçe Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

 İTİRAZLAR SONRA 342 SANDIK YENİDEN SAYILDI

 Erciş’te AK Parti’nin itirazı üzerine devam eden oy sayma işleminde 342 sandık yeniden sayıldı.

HDP : 35 BİN 660

AK Parti : 33 BİN 175

Yeniden sayımı sonucunda 35 bin 660 oy ile kazanan yine HDP oldu. Sandıklardan çıkan bu sonuca ilişkin parti binasında açıklama yapan Belediye Eşbaşkanı Mahmut Pala, verdikleri destek ve harcadıkları emek için tüm Erciş halkına teşekkür etti.

Sandıklardan halkın iradesi çıktığını söyleye Eşbaşkan Yıldız Çetin de, “9 gündür halkın iradesini gasp ederek, tekrar sayım istediler. Biz de dedik ki, buyurun sayın. Sayım bitti. Ne yaparlarsa yapsınlar, Erciş halkının iradesine dokunamazlar. Halkımızla kazandık. Önümüzdeki bir iki gün içrisinde mazbatamızı alıp, halkımıza hizmet edeceğiz” dedi. (Kaynak:vanekspres)

 

Editör: Wan Haber