Erciş Belediyesi, 2015 yılında beyan ettiği on beş projeden biri olan Modern Kasaplar Çarşısı'nın yapımında sona gelindi.Eski Rus Pazarı yanındaki 2.800 M2'lik alan üzerinde yapılan ve Entegre Tesisi niteliği taşıyan çarşının hizmete sunulması için son hazırlıklar tamamlandı.

Kaba inşaatı biten ve ince işçiliğinin büyük bölümü tamamlanan çarşının açılışı ise Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanıyor. ''Bölgenin en büyük Entegre Tesisini hizmete sunacağız'' Kasaplar Çarşısı ile teknik detayları paylaşan belediye teknik personeli Abdulvahap Zengin '' 2.800 M2 alan üzerinde inşa edildi.

Bodrum, zemin ve asma kat şeklinde tasarlandı.47 adet iş yeri ve satış birimleri ,mescit,Cafe gibi elementler var. Çarşının kaba işçiliği bitmiş ve ince işçiliğin yüzde yetmişi tamamlanmış durumda.'' şeklinde konuştu. Zengin,yapılacak Peynirciler ve Balıkçılar Çarşısı projeleri ile beraber bölgenin en büyük Entegre tesisini hizmete sunacaklarını dile getirerek şu ifadelere yer verdi : ''Mayıs aynıda hizmete sunacağımız bu çarşının yanında önümüzdeki ay DAKA tarafından desteklenen Peynirciler Çarşısının temeli atılacak ve diğer tarafında da Balıkçılar Çarşısı olacak. Erciş'teki dağınık ve hijyen olarak sorunlu olan kasap ve diğer esnafı tek bir yerde toplayarak kendilerine burada faaliyet şansı sunmuş olacağız. Diğer Çarşıları da düşündüğümüzde bölgenin en büyük Entegre Tesisini hizmete sunmuş olacağız. ''Çarşı yapımı ile ilgili her aşamada bize danışıldı'' Çocukluğundan beri kasap mesleğini sürdürdüklerini söyleyen Mustafa Bakkal adlı yurttaş Çarşı yapımında belediyenin kendilerine sürekli olarak danıştığını ifade ederek ''Kendimize ait dükkanımız yok yapılan çarşı ile kasap esnafı daha rahat edecek.Kira sorunu falan kalmayacak. Sakatat sorununu kaldıracağı için ilçeye temizlik ve düzen getirecek.Karar alınırken Eş başkanlar Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan biz kasap esnafıyla defalarca toplantı yaptı ve her aşamada bizlerle danıştı.Balıkçılar ve Peynirciler Çarşısının yapılması ile de ilçe ekonomisine canlılık kazandıracak'' ifadelerini kullandı. ''İlçe hayvancılığa nefes aldırır'' İlçede kasaplarından ve aynı zamanda besicilik de yapan Resul Kalan ise yapılan Kasaplar Çarşısından ve geçen sene hizmete sunulan Hayvan Pazarından bir hayvancı olarak memnun olduklarını söyledi.

Kalan : '' Eskiden dağınıktı kasap esnafı, dolasıyla temizlik ve kalite yoktu. Hem Kasaplar Çarşısından hem de geçen sene yapılan Hayvan Pazarından memnunuz. Ama maalesef genel olarak Hayvancılık kötü durumda. Umarız böyle projelerle hayvancılık biraz nefes alır.'' şeklinde konuştu. vanaktuel

Editör: Wan Haber