Erciş Kaymakamlığı bahçesinde açılan kermese İlçe Kaymakamı Barboros Baran, eşi Nihal Baran, Erciş Belediye Başkan Vekili Mehmet Aldeşer, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral, kamu kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları, gönül elçileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi Erciş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü folklor ekibi bir gösteri sundu. İlçe Kaymakamı Barboros Baran vatandaşlarla birlikte halay çekti. Daha sonra kermes çadırının açılışı yapıldı. Burada konuşan Kaymakam Barboros Baran, kermesin amacına ulaşması için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini belirterek, “Sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlattığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezaretinde yürüyen bir ‘gönül elçileri’ projemiz var. Proje kapsamında değişik il ve ilçelerde değişik faaliyetler yapılıyor. Biz zaten kültürümüz ve dinimiz gereği yardımlaşmayı, fakire, muhtaca el uzatmayı bilen ve bunu yapan bir toplumuz. Erciş’te de ben aile ziyaretleri sırasında şunu görüyorum. Erciş olarak fakirimize sahip çıkıyoruz. Görev yaptığım yerlerden en çok burada fazla gördüm bu yardımlaşmayı. Kaymakam olarak Erciş’te gördüğüm bu faaliyetten ötürü memnuniyetimi dile getiriyorum. Bu kapsamda yürütülen bu faaliyette yardımlaşma ve paylaşmayı amaç edindik. Yardımlaşma demek insanlara para yardımı demek değildir. Bu faaliyette yüzlerce insanın emeği var. Kimi evinde pasta böreğini yaptı. Kimi malzemeleri karşıladı. Muhtarımızın biri çadırı getirdi. Bir diğeri masa ve sandalyesini getirdi. Bu emek sonucunda da inşallah güzel sonuçlar çıkacak. Emeği geçen herkese, özellikle ablalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Daha sonra kermes çadırının açılış kurdelesini kesen Kaymakam ve beraberindekiler stantları gezip görevlilerden bilgi aldı. Kermes çadırında ikram edilen yemekleri de tadan misafirler gönüllerince kermese nakdi yardımda bulundular.


Kermesin gerçekleşmesini sağlayan Erciş Kaymakamı Barboros Baran’ın eşi Nihal Baran ise, kermes çadırının üç gün süre ile açık tutulacağını söyledi. Bayan Baran, tüm hayırseverleri kermese beklediklerini belirterek, "Kermeste ev hanımlarının hazırlamış oldukları ev yemekleri, tatlı, sarma, gözleme gibi çok tercih edilen seçenekler bulunmaktadır. Ayrıca, gönül elçisi bayanların kendi yapmış oldukları el emeği göz nuru çeşitli ürünleri de sergilenmektedir. Kermesten elde edilecek gelirle ihtiyaç sahibi fakir ailelerin beyaz eşya ve diğer ihtiyaçlarını karşılayarak hem gönüllülerimizi buluşturacağız, hem de gönüller yapacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber