4-8 Ekim tarihleri arasında Erciş Gençlik Merkezinde açık olacak etkinliğe ülke genelinden 20 yayınevi ve 30 civarında yazar eserleriyle katılıyor.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Erciş’in kültürel açısından dokusuna uygun bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Erciş, kültürüyle doğunun en güzel şehirlerinden biridir. Cihat hocamız, eşiyle birlikte ilçemizin ve kendilerini adına yakışır çok güzel bir etkinlik düzenlemişler. Kendisini ve buraya kadar gelip emek veren emeklerini insanlarımızla okuyucularıyla buluşturan yazar ve sanatçılarımızı yürekten tebrik ediyorum’’ dedi.

Hayal Bilgisi Dergisi Yöneticisi Cihat Albayrak ise geleneksel hale getirdikleri ve bu yıl düzenledikleri 3. Erciş Edebiyat Şölenine bir de Erciş kitap günleri etkinliğini eklediklerini belirterek, ‘’Şölenimize 20 yayınevi, 30 kişilik yazarımız, sanatçımız iştirak etmiştir. Yayınevlerimiz ve yazarlarımızı Ercişli kitapseverlerle buluşturmanın ayrıca büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Şölenimizde Ercişli ressamlar ile Ercişli fotoğraf sanatçılarının eserlerine de yer vermekteyiz. Hafta boyuncu çeşitli etkinliklerimiz ile birlikte hem sergi alanımızda, hem de okullarımızda öğrencilerle çeşitli etkinliklerimiz olacaktır’’ şeklinde konuştu.

Ercişli Sosyolog-Yazar Eyyüp Altun ise, ‘’Şölenimizde sanat eserleri, şiir, edebiyat sergileniyor, konuşuluyor. Ben bunu çok önemsiyorum. Çünkü aradan 100 yıl geçse de yarın Erciş’i ancak bu sanat eserleriyle insanlarımız takip edebilecek. 100 yıl geçtikten sonra Erciş’in kültürel ve sosyal yapısının nasıl şekillendiğini bu kitapları araştırıp okuyarak kendi kentlerinin tanımış olacaklar. Zaten bir ülkeyi, bir beldeyi sanat eserleri edebiyat ve bunu icra eden yazarlar, çizerler ve sanatçılar daha ziyade tanıtıyorlar. Bu Erciş için de böyle. Yani Erciş 100 yıl sonra işte bugünkü bu birikim ile özellikle Ercişli yazarlar geçmişimizi toplumumuza tanıtmış olacaklar. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum’’ ifadelerinde bulundu.(iha)

Editör: Wan Haber