Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı Belde Belediyesi ve BDP Erciş İlçe Örgütü "Rojava devriminin" birinci yıldönümü nedeni ile ortaklaşa iftar yemeği verdi. Çelebibağı Belediyesi hizmet binası önünde verilen yemeğe çok sayıda yurttaşın yanı sıra BDP Van İl Eş Başkanı Figen Yaşar, Çelebibağı Belde Belediye Başkan Vekili Nurullah Canpolat, BDP Erciş İlçe Başkanı Abidin İnci, KURDÎ-DER Erciş Şube Başkanı Cevdet Zilanlı, TUHAD-DER Erciş Temsilcisi Fevzi Can, HDP Erciş İlçe Örgütü üyeleri ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Etkinlik alanında "Salvegera 1'emîn Şoreşa Rojavayê pîroz dikin û berxwedana wan silav dikin" yazılı dev pankart ile PKK Lideri Abdullah Öcalan ve PKK'nin öncü kadrosu Mahsum Kokmaz'ın (Egît) fotoğrafları asıldı. İftar yemeğinde konuşan Çelebibağı Belde Belediye Başkan Vekili Nurullah Canpolat, "Rojava devriminin" Kürtlerin özgürleşmesi açısından önemli bir süreç olduğunu dile getirerek, devrimi selamladıklarını söyledi. Tutuklu Çelebibağı Belde Belediye Başkanı Veysel Keser'in Van F Tipi Cezaevi'nden gönderdiği mesajı okuyan Canpolat, "Gönül isterdi ki, bu ülkede Kürt olmanın bedelini tutsak olup zindanlarda yaşamamayı ve halkla bir olup halkının arasında türkü söylemeyi, halay çekmeyi ve coşkuyla selamlamayı. İşte belediye başkanımız sayın Keser bu duygularla sadece beldemize hizmet üretme aşkı yaşadığı için tutsak edildiği cezaevinde sizleri selamladı" dedi. 

""

Ardından konuşan BDP Van İl Eş Başkanı Yaşar ise, "İnanıyoruz ki, Kürt halkı bu süreci onurlu bir barış ile sonuçlandıracaktır. Bu yine Kürt halkının sahiplenmesiyle olacaktır" dedi. HPG'lilerin Öcalan'ın talimatı ile onurlu bir duruş sergileyerek sınır dışına çekildiğini belirten Yaşar, PKK'nin çözüm sürecinde gösterdiği fedakarlığa karşı hükümetin hiçbir adım atmadığını söyledi. Devletin sürece katkı sunmamasını yeni bir savaşın politikası olabileceği endişesi taşıdıklarını dile getiren Yaşar, "Biz buradan Kürt gerillalarına sesleniyoruz; yolunuz açık olsun, gözünüz yolda kalmasın, bilsinler ki onların bıraktığı yeri dolduracak binlerce genç var" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından 13 yaşındaki Zilan'ın ve yerel sanatçıların seslendirdiği ezgiler eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar halaylar çekildi. DİHA

Editör: Wan Haber