Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’na mastır erkekler 90 kiloda Van’ı temsilen katılan İzzet Şevketoğlu, şampiyonada elde ettiği başarıyı Erciş Kaymakamı Barboros Baran’la paylaştı. Kaymakam Baran’ı Van Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aslan Sinir ile Erciş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Levent Bayraktar ile birlikte ziyaret eden Şevketoğlu, aldığı madalyayı ilçe halkına armağan ettiğini belirterek, “Bu madalyamı 2011 yılında yaşadıkları büyük bir depremle yıkılan Erciş halkına armağan ediyorum” dedi.


Van Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aslan Sinir de, Vücut Geliştirme ve Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’na iki sporcu ile katıldıklarını ifade ederek, “Bu sporcularımızın biri erkelerde Türkiye 3.’sü oldu, diğeri de bayanlarda Türkiye 7.’si oldu. Dolayısıyla ilk defa Van’dan katıldığımız bu şampiyonada sporcumuzun Türkiye 3.’sü olması bize bir umut verdi. Biz bu dalda sporcularımıza daha çok imkan sunarsak daha farklı, daha iyi başarılar elde edebiliriz. Dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyoruz. İnşallah İzzet Şevketoğlu kardeşimiz daha güzel dereceleri Van ve Erciş halkımıza kazandırır” şeklinde konuştu.


Erciş kaymakamı Barbaros Baran ise, Türkiye Şampiyonası’nda Van’a ve Erciş’e üçüncülük madalyasını getiren sporcu İzzet Şevketoğlu’nu bu başarısından ötürü kutladı. Kaymakam Baran, bölgenin spor potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirterek, “İmkansızlıklara rağmen gençlerin bu yüksek başarıları bizleri mutlu ediyor. Bu şartlara rağmen Erciş’te birçok başarılı sporcu çıkıyor. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durarak spora yönelmeleri bizleri mutlu ediyor. Erciş Kaymakamlığı olarak bu gençlerimizi sporla buluşturacak birçok projelerimiz devam ediyor. Tekrardan Türkiye 3.’sü olan İzzet Şeketoğlu’nu kutluyor, başarılarını devamını diliyorum” dedi.

Editör: Wan Haber