Erciş Kapalı Spor Salonu’nda dün kiradaki depremzedeler için çekilen 500 konut için noter huzurunda Van Valisi Münir Karaloğlu’nun da katıldığı törende 500 kişi ev sahibi olurken, Alkanat ile Kışla konteynır kentlerinde kalan ve kurada isimleri çıkmayan aileler Erciş Kaymakamlığı önünde bir araya geldi. Kura çekimine itiraz etmek için kendi aralarında imza toplayan depremzedeler, ilçedeki yöneticileri istifaya davet ettiler. Kaymakamlık binası önüne gelen İlçe Emniyet Müdür Vekili Halil Gündüz, slogan atan vatandaşları sakinleştirerek, taşkınlığa neden olmamaları konusunda uyardı. 
 

Nusret Akıncı isimli depremzede, yıllardır kiracı olarak yaşadığını belirterek, "Van'da yaşanan depremlerin ardından konteynıra yerleştim. Kura listesinde ismimiz vardı ama kurada çıkmadı. Bu haksızlık. Ayrıca, hem şeker hem de kolesterol rahatsızlığım mevcut. Ailevi ve psikolojik sorunlar da yaşıyorum" dedi.

Erciş depreminde kızını kaybettiğini belirten Leman Arslan ise, vefat eden kızının iki çocuğuna baktığını belirterek, buna rağmen kendisine ev verilmediğini iddia etti.

Editör: Wan Haber