Ercişli gençler, 2-10 Ağustos'ta düzenlenen şampiyonanın hazırlıklarının bir bölümünü Van Gölü kıyısında gerçekleştirdi.

Antalya ve Adana'da bu yılın şubat ayında yapılan elemeleri geçerek dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanan Ruhat Basooğlu, büyük heyecan yaşadığını söyledi. 

Çok çalışarak ay yıldızlı bayrağı Tayland'da dalgalandırmak istediğini anlatan Basooğlu, "Ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Erciş gibi bir ilçede böyle başarılar elde etmek güzel bir duygu. Tabi bu başarılar kolay olmadı. Zor şartlar altında antrenmanlarımızı yapıyoruz. İmkanlarımız kısıtlı ama biz bunları bahane etmiyoruz." dedi. 

2-20180806153637.jpg

Milli sporcu Kubilay Tarhan ise bu sporda 20'ye yakın şampiyonluk elde ettiğini ifade ederek, "Zor şartlar altında çalışmamıza rağmen ülkemizi, bayrağımızı temsil etmek çok güzel bir duygu. Doğunun ücra bir köşesindeyiz ve Tayland'a gidiyoruz. Küçük bir salondan dünya şampiyonasına gidiyoruz. Bu da bizi gerçekten çok mutlu ediyor." diye konuştu. 

2-20180806153721.jpg

Milli sporcu Yunus Turan da üç yıl önce bu sporla tanıştığını ve kısa sürede önemli başarılar elde ettiğini söyledi. 

10 günlük kamp sürecinde yoğun bir şekilde antrenman yaptıklarını dile getiren Turan, "Bu anlamda bize destek olan Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Şirin Yaşar'a çok teşekkür ederiz." dedi.  

2-20180806153851.jpg

Milli Takımlar Antrenörü Sinan Ağlar, küçük bir salonda çalışarak 5 sporcuyu dünya şampiyonasına götürdüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu gerçekten bizim için mucizevi bir durum. İmkanlarımız çok kısıtlı. Buna rağmen yoğun bir şekilde çalışıp büyük başarılar elde etmenin gayretindeyiz. Sporcuların beslenme ihtiyaçlarını ve 10 günlük kamp ihtiyaçlarını Erciş Belediyesi üstlendi. Bu spor dayanıklık isteyen bir spor. Bunun için sporcuların iyi beslenmeleri gerekiyor." (AA)

Editör: Wan Haber