Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kiracı depremzedelere verdiği sözü yerine getirmediğini ifade eden Erciş'teki depremzede yurttaşların günlerdir sürdürdüğü eylem bugün de Kaymakamlık önünde devam etti. Yoğun polisiye önlemlerinin alındığı Kaymakamlık binasına yakın bir parkta oturma eylemi yapan depremzedeler, burada yaptıkları açıklamanın ardından "TOKİ hakkımız, hakkımızı isteriz" sloganı ile Kaymakamlık binasının önüne geçti. Depremzedeler adına konuşma yapan Orhan Gün isimli yurttaş, günlerdir yaşadıkları sorunlara cevap olabilecek kimseyi bulamadıklarını ifade ederek, sokakta eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Yapılan çekilişlerde isimleri çıkan kişilerin çoğunluğunun AKP Van Milletvekili Fatih Çiftçi'nin yakınları ve AKP yandaşları olduğunu iddia eden Gün, "Erciş küçük bir yer herkes birbirini tanıyor. Herkes hak sahipleri isimlerine iyi bakarsa haklılığımızı anlayacaktır. Kura çekiminde ismi çıkan sadece yalakalık olsun diye kendisine de daire çıkmış. Fakat bu insan bizi arayarak vicdanen rahatsız olduğunu bu nedenden dolayı bu daireyi alamayacağını ifade etti. Biz bu insanın ismini yetkililere de verdik. Bizler mağduruz, istediğimiz tek şey mağduriyetimizin giderilmesidir. Başbakanın bize verdiği sözü yerine getirmesidir" dedi. Oturma eyleminin ardından bir süre Kaymakamlık binası önünde slogan atan depremzedeler, daha sonra eylemlerini sonlandırdı. 

Öte yandan depremzedelerin iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapan Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, depremzedelerin iddialarını reddederek, depremzedelerin konutların çoğunun AKP Van Milletvekili Fatih Çiftçi'nin akrabalarına ve AKP'li vekilin ilk çektiği kuranın Çiftçi'nin amcasının oğluna çıkmasını görmemezlikten geldi. Açıklamada, kurada usulsüzlük yapılmasına ilişkin yurttaşları yargıya başvurmaları istenildi. 

Konuya ilişkin görüşmek istediğimiz Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, yoğun olduğunu gerekçe göstererek, görüşmeyi kabul etmedi.

Editör: Wan Haber