Ercişli Emrah Caddesi üzerindeki cami inşaatı alanında düzenlenen törende konuşan AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, hükümetin deprem sonrası ilçenin yeniden kalkınması için büyük çaba gösterdiğini belirterek, temeli atılan 2 bin 500 kişi kapasiteli caminin de ilçeye hayırlı olmasını dileklerinde bulundu.

Göreve başladıkları günden itibaren halka söz verdikleri tüm hizmetleri yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını anlatan Çiftci, AK Parti iktidarıyla birlikte Van'da, Erciş'te büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığını anımsattı.

Çiftci, yaşanan depremin ardından, kentin tüm ihtiyaçlarının tek tek tespit edildiğini de anlatarak, "Çok hızlı şekilde tespit edilen eksikliklerin yerine getirilmesi için çalışmaya başladık. Erciş, 23 Ekim depreminden önce nasıl bölgenin cazibe merkezi ise depremden sonra da cazibe merkezi olması için çalışmaya başladık. Allah'a hamdolsun ki başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz vardı. Onun önderliğinde kentimizin, ilçemizin daha iyi bir noktaya gelmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çalışmalarımızın semeresi olarak çok önemli hizmetler, yatırımlar bu şehre geldi. 2012-2013 yıllarında Erciş'e bakıldığında sağlıkta, ulaşımda, eğitimde yapılan hizmetlerin, devasa yatırımların ilçeye geldiğini herkes çok iyi biliyor" dedi.

Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu da, belediyenin icraatlarının gece gündüz demeden devam ettiğini, Erciş’i kısa süre içinde hak ettiği yere tekrar getireceklerini söyledi. Arapoğlu, 2 bin 500 kişilik caminin ilçeye yakıştığını, yaşanan gecikmeyi de bu şekilde telafi ettiklerini belirterek, “İki yıldan bu yana siyasette zor olanı göğüsledik. Erciş'in tüm alt ve üst yapılarını yeniledik” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ziya Albayrak'ın duaları eşliğinde Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, kamu kurum amirleri ve oda başkanlarının da katılımıyla caminin temeline ilk harç törenle konuldu.

Editör: Wan Haber