Haşmet Bedii Kürüm Caddesi üzerinde bulunan ETSO binasında gerçekleşen seçimlere 18 meslek gurubunu temsilen 18 seçilen üye katıldı. İlçe Seçim Kurulu yetkilerinin gözetiminde yapılan gizli oylamada 18 üyeden 12’sinin oyunu alan İzzet Yağar ETSO’nun yeni başkanı olurken, Medeni İzgi’ye 5, Fesih Çakır’a ise 1 oy çıktı. ETSO Başkanı İzzet Yağar’ın başkan vekilliklerine de Ali Sinoğlu ile Muhammed Murad İzgi getirilirken, Yönetim Kurulu asil üyesi de Tekin Bayram ile İrfan Dağ seçildi.


Bugün yapılan seçimlerde ise ETSO’nun yeni meclis başkanı belirlendi. 18 üyenin gizli olarak oy kullandığı seçimlerde Muhlis Karaman’a 10, İzzet Albayrak’a da 8 oy çıktı. ETSO’nun yeni meclis Başkanı Muhlis Karaman olurken, yardımcılığına Tahsin Nadiroğlu ile Halit Tünay Yılmaz getirildi. Katip üyeliğine de Turan Mercan getirildi.


Seçimlerin sonuçlanmasının ardından, açıklamalarda bulunan ETSO Başkanı İzzet Yağar, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kendisini bu makama layık gören üyelerine teşekkür eden Yağar, “Erciş Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı olarak Yönetim Kurulu üyelerimle birlikte göreve geldiğimiz bu günden itibaren, daima ‘üye oda için değil, oda üye için’ felsefesiyle hareket ederek, şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Bütün çalışma ve projelerimizde her zaman üyelerimizin önünü açacak faaliyet ve projelerimizi hayata geçireceğiz. Üyemizin, ilçemizin ve bölgemizin çıkarını daima ön palanda tutarak, faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Bunu gerçekleştirirken de bütün kamu, kurum ve kuruluşlarla olan ilişkilerimizi en üst seviyede tutacağız. Bu arada, odamızın kuruluşu olan 1971 yılından bugüne kadar oda başkanlıklarımızı yapan başta Baki Demir ile Ebubekir Çiftci’ye Allah’tan rahmet dilerken, Abdurrahman Gözütok ile Abdulkadir Arslan başkanlarıma da yapmış oldukları hizmetlerinden ötürü şahsım ve Yönetim Kurulu üyelerim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca, tüm üyelerimizin, Ercişli kardeşlerimizin, ülke insanımızın ve Tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni de tebrik ediyorum” dedi.

Editör: Wan Haber