Otobüslerin ilçede hizmete alınması nedeniyle Erciş Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Törene Erciş Belediye eş başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan, Van UKOME Daire Başkanı Öner Yiğit, HDP ve DBP Erciş ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 12 metre uzunluğunda 101 yolcu kapasiteli 5 adet otobüsü Karataşlar mevkiinde karşılayan eş başkanlar Kesin ve Çağan, daha sonra konvoy halinde şehre giriş yaptılar. Belediye önünde bekleyen vatandaşlara seslenen Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, yeni otobüslerin ilçeye ve vatandaşlara hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Ercişlilere yeni bir müjde daha veren Keskin, 10 adet yeni otobüsün daha mayıs ayı ortalarından araç parklarına dahil edileceğini belirterek, “Bize oy veren, oy vermeyen ama Erciş’i gönülden seven törene gelip bizimle birlikte bu mutluluğu yaşayan herkese teşekkür ediyorum. Halkımızın da bildiğini gibi Erciş’in ulaşım sorunu yılların sorunudur. Bugünün ya da bizim dönemizle alakalı bir durum değil. Biz geldiğimizde elimizdeki otobüs sayısı 26 adetti. Erciş’teki ulaşım sorunu halktan aldığımız şikayetlerin başında geliyordu. Büyükşehir Belediyemizin de destek ve yardımlarıyla özellikle UKOME Daire Başkanı Sayın Öner Yiğit’in de büyük fedakarlık ve desteğiyle bugün biz Erciş’e 12 metre uzunluğunda 5 adet yeni otobüs kazandırmış oluyoruz. Belediyemize, Erciş halkına hayırlı uğurlu olsun. Burada özellikle şoförlere sesleniyorum, Arkadaşlar birinci önceliğimiz halka saygı. Yaşlılara, çocuklu kadınlara öncelik tanımak ve güzel bir üslupla çalışmalarınızı yapmaktır. Halktan ise isteğimiz şudur ki, bu araçlar sadece belediyenin değil, aynı zamanda sizlerindir. Kendi özel araçlarınıza sahip çıkar gibi belediyemizin bu araçlarına lütfen sahip çıkalım. Çünkü sizlerde biliyorsunuz ki biz bu belediyeyi 182 trilyon borçla devraldık. Bugün eğer büyükşehrin de desteğiyle bu araçları buraya kazandırmışsak, lütfen sahiplenmesini de bilelim. Araçlarımızı koruyalım. Şoförlere karşı da yaklaşımımız güzel olsun. Sonuçta onlar da bizim insanlarımızdır. Akşama kadar direksiyon başında çalışıyorlar. Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüyle hizmetlerimize devam edelim. Allah’ın izniyle, sizin de desteğinizle mayıs ayının ortasında kadar 10 adet daha aracımız geliyor. Biz Erciş’imize toplamda 15 adet araç kazandırmış olacağız. Allah’ın izni, partimizin ilkeleri sizin de yardımınızla hep beraber Erciş’e güzel hizmetlerde bulunacağız. Ama Erciş’e sahip çıkarak, biri birimize saygı, sevgi ile muamele edelim. İlk yılımız bitiyor, 4 yılı da hizmetlerle çalışmalarla geçireceğiz. Sayın UKOME Başkanımıza sizlerin huzurunuzda tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Çünkü ciddi anlamda bize destek verdi. Van Büyükşehir Belediyesi 32 adet araç aldı. Biz 5 tanesini kaparak Erciş’e getirdik. Yeni otobüslerimiz halkımıza, belediyemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Daire Başkanı Öner Yiğit ise, 6360 sayılı yasa çerçevesinde Van Büyükşehir Belediyesi olarak kentin tamamına hitap ettiklerini söyledi. Yerel seçimler sonrası Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ile Bekir Kaya’nın ulaşımın çözülmesi konusunda kendileriyle görüş alışverişinde bulunduklarını da anımsatan Yiğit, “İlk etapta Van merkezde 101 yolcu kapasiteli, 32 adet 12 metre uzunluğunda yeni otobüsümüzle hizmet vereceğiz. Erciş’te de şunu tespit ettik. Geçmiş yıllardan bugüne kadar ulaşım sorunu had safhada. İlk etapta 5 adet 12 metre uzunluğundaki otobüs ile hizmet götüreceğiz. Daha sonra muhtemelen Mayıs 15’e kadar da yeni gelecek otobüslerimizle Erciş’te hizmet vermeyi hedefliyoruz. Burada şunu belirtmek istiyorum, Erciş’te korsan taşımacılığa son vereceğiz. Şartlar ne olursa olsun bizimle hukuku olan gerek ‘M’ plaka, gerekse diğer plakalarla çalışma yürüteceğiz. Onun dışındaki bütün korsan taşımacılığa son vereceğiz. Yeni araçlar Erciş’imize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından eş başkanlar kapalı devre kamera sistemine de sahip olan yeni otobüslerle şehir turu attılar. Araçların iki gün vatandaşa ücretsiz hizmet vereceği de kaydedildi.

Editör: Wan Haber