İlçede görev yapan 170 İngilizce öğretmenine, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda Van’dan gelen AB Projeleri Koordinasyon Merkezi üyeleri tarafından bilgiler verildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü M. İsmail Yüce, AB Projeleri’ne ilçe olarak en az 20 adet proje ile katılacaklarını belirterek, bu projenin aynı zamanda ulusal bazda hazırlanmakta olan ‘TÜBİTAK’ ve ‘Bu Benim Eserim’ isimli projelerine de katkıda bulunacağını düşündüklerini söyledi. Yüce, “Okullarımızda hazırlanan projelerimizi Avrupa bazında yarıştırmak istiyoruz. Hem TÜBİTAK, hem de AB bazında yapılan projelerde lise son sınıf öğrencilerine ek puan sağlamakta. Ayrıca, 5 bin Euro rehber öğretmene, 5 bin Euro da katılımcı öğrenciye verilmekte. Projelerin devamı için de maddi kaynak da aktarmaktadır. Bir öğretmen birden fazla projeye rehberlik edebilir, ancak bir öğrenci birden fazla proje ile yarışmaya katılamaz. ‘Bu Benim Eserim’ yarışmasına katılma süresi sona ermiştir.

Erciş olarak 27 projeyle katıldık. Projelerimizin ismi ve önceliği tamamlanmış, bundan sonra eğer ayıklanacaksa sadece benzeri var diye ayıklanabilir. Benzeri olması da söz konusu olamaz. En az 25 projeyle Bu Benim Eserim Projesi’nde yarışacağımızı bekliyorum. TÜBİTAK yarışmalarına gelince, şu an sadece Erciş Fen Lisemiz 24 adet proje ile katılacak.

 

Biz her lisemizin 11 adet projeyle her branşta katılmalarını istedik. 11 projeyle katılması durumunda 18 lisemiz mevcut. Bu da, 192 adet proje demektir. Ortaokullarımızın katılmasını da istediğimiz için 57 adet proje de buradan gelecek. Dolayısıyla 200 proje ile TÜBİTAK yarışmasına katılacağız” dedi.

Editör: Wan Haber