Van ve Erciş'te 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen yıkıcı depremlerin üzerinden 15 ay geçmesinin ardından bölgede artçı sarsıntılar halen devam ediyor.
Van, en son 22-23 Ocak 2013 tarihlerinde merkez üssü Van Arısu köyü olan 3.8 ile 3.7 büyüklüğünde iki ayrı depremle sarsıldı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yine son 3 gün içinde bölgede 22 ayrı deprem daha kaydedildi.
Erciş Kaymakamlığı, vatandaşlardan olası can ve mal kaybına karşı ağır hasarlı işyeri ve konutlara girilmemesi, bina çevresine yaklaşılmaması, mülk sahiplerinin ağır hasarlı işyeri ve konutlarını acilen boşaltması ve gerekli tedbirleri alarak yıkması, yıkamayacak durumda olanların ise Kaymakamlık Enkaz Kaldırma Komisyonu Başkanlığı'na başvurmasını istedi. Kaymakamlık, ayrıca depremde orta hasarlı işyeri ve konut sahiplerinin ise işyeri ile konutlarına güçlendirme yaptıktan sonra kullanmaları gerektiğinin altını çizerken, çatı ve binalarda güneş enerjisi sistemi, baca, anten, moloz gibi tehlike oluşturabilecek malzemelerle ilgili tedbirlerin de acilen alınmasını istedi. Doğacak herhangi bir olumsuzluktan konut ve işyeri sahiplerinin sorumlu olacağı belirtildi.
(NÇ-MSA-Y)

24.01.2013 18:31:35 TSI

Editör: Wan Haber