Makamında gazetecilere konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Baran, iddiaların Çatakdibi köyünde deprem konutlarını bekleyen 64 aileye zarar verdiğini ayrıca, bu ailelerin halen hasarlı evlerinde oturmak zorunda kaldığını belirtti.

Kaymakam Baran, “Özellikle sanal medyada yayılan ‘Erciş'te 200 bin ağaç kesiliyor’ iddiası doğru değildir. İlçede 2011 yılının Ekim ayında meydana gelen depremin ardından yaptığımız araştırmalar sonucu 64 vatandaşımız için deprem konutlarının Çatakdibi köyündeki söz konusu arazide inşa edilmesine karar verilmiştir. Daha iki gün önce yine deprem oldu ve hepimiz yataklarımızdan fırladık. Şu an bu türden aksaklıklar yüzünden inşaatlarını yapamayan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşların başına bir şey gelirse bunun hesabını hiçbirimiz ne vicdani ne de hukuki olarak verebiliriz. Doğaya, yeşilliğe zarar verme diye bir niyetimiz asla yok. Bırakın bir ağacı, bir tek yaprağına zarar gelmesini biz de istemiyoruz. Çatakdibi köyündeki ağaç kesimleriyle ilgili iddialar ise gerçeği yansıtmıyor. Bu iddialar, deprem konutlarını bekleyen 64 aileye zarar verdi ve bu aileler hasarlı evlerinde oturmak zorunda kaldı. Mağdur olan aileler, sorunun çözüme kavuşmasını bekliyor” dedi.
 

Ağaçların bulunduğu alanda evi bulunan vatandaşlardan Zahide İnci isimli kadın ise, buraya 20 yıl önce ev yaptıklarında hiçbir şey bulunmadığını, düz bir arazi olduğunu iddia etti. Devlet yetkilerinin kendilerini mağdur etmelerini istemediklerini belirten İnci, bu anlamda yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Editör: Wan Haber