Van'ın Erciş İlçe Kaymakamı Barboros Baran, 23 Ekim 2011 tarihinde Erciş'te meydana gelen depremde hayatlarının kaybeden ailelerini ziyaret etti.
514 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce yaralının olduğu 23 Ekim 2011 Erciş Depremi, geride hüzünlü aileler ve boynu bükük yetimler bıraktı. Depremin üzerinden geçen 1 yılı aşkın sürede kimi acılar hafiflese de, bazı hüzünler hala tazeliğini koruyor. Yakınlarını depremde kaybeden acılı aileler günlük yaşamlarına devam ederken, gönülleri hala mahzun. Depremin psikolojik olarak en çok etkilediği kişiler ise çocuklar oldu. Geçen süre içerisinde 1 yaş daha büyüyen depremin çocukları yetim kalmanın burukluğunu yaşıyor.
DEVLETİMİZİN ŞEFKAT ELİ, ACILI AİLELERİMİZİN HEP YANINDA OLACAK
Depremde yakınlarını kaybeden aileleri unutmayan Erciş Kaymakamı Barboros Baran, ailelerin her türlü sıkıntılarıyla yakından ilgileniyor. Depremden hemen sonra Türkiye'nin her yerinden insanların birlik beraberlik örneği göstererek ilçeye yardıma koştuğunu ifade eden Kaymakam Baran, en önemli görev ve sorumluluğun depremden sonra yaşandığını belirtti. Depremden sonra yakınlarını kaybeden ve kimsesiz kalan aileleri kadirşinas Erciş halkının bağrına bastığını vurgulayan Baran, "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleri ve çocukları bize emanettir. Bizler de, göreve başladığımız Ağustos 2012 tarihi itibariyle akşamları mesai bitiminde ve hafta sonları acılı aileleri evlerinde ziyaret ediyoruz. Emanetlerine en iyi şekilde bakabilmek ve sıkıntılarını giderebilmek amacıyla hassasiyetle davranıyoruz. Ayrıca, çocuklarının en iyi şekilde yetişebilmeleri için gerekli titizliği de gösteriyoruz. Hiçbir zaman unutmasınlar ki, devletimizin şefkat eli hep yanlarında olacaktır. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz, onların hüzünleri de bizim hüznümüzdür" dedi.
TESPİT EDİLMEYEN ACILI AİLEMİZ KALMAYACAK
Göreve başladıktan sonra ziyaret edilen 160 depremzede aileden 120'sinin depremde birinci derecede yakınlarını kaybeden ailelerden oluştuğunu da anlatan Baran, "Kaymakamlığımız tarafından 'Sosyal Çalışma, Proje ve İnceleme Ekibi' oluşturduk. Bu ekip, Erciş merkez mahalleri ile köy ve beldelerini tek tek dolaşarak yardıma muhtaç ailelere ulaşıyor. İncelemeleri sırasında depremde yakınlarını kaybeden aileleri de tespit ediyor. Bizler de, bu ailelere ziyarette bulunuyoruz. İncelemeler neticelendikten sonra tespit edilmeyen hiçbir acılı ailemiz kalmayacaktır" şeklinde konuştu.
AİLELERİMİZİN BİRİNCİ DERECEDE YAKINLARINA İŞ İMKÂNI SAĞLANDI
Ziyareti esnasında ailelerin her türlü sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını dile getiren Baran, "Şu ana kadar ziyarette bulunduğumuz ailelerden ihtiyaç sahibi olanlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın incelemeleri neticesinde nakdi ödeme yapılmış, eşini kaybeden bayanlar için de, dul maaşı bağlanması için gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Sağlık durumu iyi olmayanlar devlet hastanesi başhekimliğimize iletilerek sağlık taraması yapılmış, evde bakım ücreti alabilecek durumda olanlara maaş bağlanmıştır. Maddi geliri çok düşük ailelere TOKİ tarafından yaptırılan 1 1 dairelerden konut verilmek üzere incelemeler yapılmıştır. Bizden iş talebinde bulunan ailelerin durumları dikkate alınarak, geçen yıl İŞKUR bünyesinde çalışıp da bu yıl başvuru yapmayan 40 kişinin yerine, bu ailelerimizin birinci derecede yakınları istihdam edilmiştir. Devamsız öğrenciler okula kazandırılmış, sınavlara hazırlanan öğrencilerin ücretleri kaymakamlığımızca karşılanarak dershane kayıtları yapılmıştır. Ayrıca, farklı durumlarda sıkıntısı olan ailelerimiz için ilgili kurumlar haberdar edilerek sıkıntıları giderilmeye çalışılmıştır."
(NÇ-MET-Y)

09.01.2013 16:10:18 TSI

Editör: Wan Haber