Erciş Belediyesi Evlendirme Salonu’nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına BDP ile AK Partili belediye meclis üyeleri, oda ve sivil toplum örgütü başkanları, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, siyasi düşüncesi ve fikri ne olursa olsun kendilerine destek veren vermeyen herkese Erciş Belediyesi’nin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Ziyaretine gelenlerin en fazla merak ettikleri durumun ise Erciş Belediyesi’nin borçları olduğunu belirten Keskin, “Sanki gidenler borçları açıklamışlar, altına da imzalarını atıp evrak bırakarak öyle gitmişlerdi. Arkadaşlar, 100 trilyonun üzerinde bize borç bırakan insanlar elbette ki bunun açık seçik muhasebe kayıtları ile beraber bizlere bırakıp gitmemişlerdir. Bunu hepiniz de çok iyi bilirsiniz. Biz bir aydır borçlarımızın peşine düşmüşüz. İki avukat arkadaşımız ve dışarıdan bize yardıma gelen arkadaşlarımızla beraber borçların araştırmasını yapıyoruz. Bayağı da ulaştığımız borçlar oldu. Ulaşamadığımız ama kokusunu aldığımız, yakında çıkar dediğimiz bayağı da borç var. İnanılmaz usulsüzlükler var. Peşkeş çekilen belediyenin arazileri var. Belli şirketlere, belli ailelere verilen, adeta servis edilen taşınmazlar var. Deseniz ki, bunların net kaynağına ulaştık. Ulaşamadık. Ama vallahi ulaşacağız. Hiç kusura bakmasınlar. Biz bu konuda azimliyiz. İpin ucunu tuttuk, çekiyoruz. Maalesef bazı yerlerde halen bu ipin ucunun sonunu getiremedik. Sizlerden beklentimiz şudur. Borç yükü ağır ve çok iyi biliyor ve tahmin ediyorsunuz, Erciş’in içi ne kadar enkazsa, Erciş Belediyesi’nin içi de ondan daha da enkazdır. Biliyorum halkımızın beklentisi var. Size hizmet etmek biz BDP’li yöneticilerin ve bizimle oturan AK Partili meclis üyelerini boynunun borcudur. Biz BDP’li eş başkanları ve BDP meclis üyeleri kendi borcumuzu ödeyeceğiz. 5 yıl sonra huzurunuzda başımız dik, anlımız açık gene çıkarak Allah nasip ederse gene hesabımızı vereceğiz. Zaten 3 veya 6 ayda bir halk bilgilendirme toplantıları yaparak sizleri bilgilendireceğiz. Dün ne diyorsak bugün de, yarın da onu diyeceğiz. Erciş Belediyesi’nin kapıları Kürde, Türk’e, yerliye, Kırgız’a, zengine, fakire, kadına, erkeğe açılmıştır. Yarın da açık olacaktır” dedi.


Daha sonra söz alan Erciş Belediye Eş Başkanı Abdurrahman Çağan ise, karşılaşılan sorun ve problemleri içeren bir konuşma yaptı. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin gerçekleşmesi için belediye yetkilileri olarak kendilerinin yanı sıra halkın da desteğini arkalarına alarak çözüm gayreti göstereceklerini ifade eden Çağan, “Tabi ki bizler büyük iddialarla geldik. İnşallah iddialarımızın arkasında durup bunları gerçekleştireceğiz. Ama bu çok kısa süre içersinde de çok iş yaptık da diyemiyoruz. Çünkü büyük bir enkazla karşılaştık. Oturacak koltuk dahi bulamadık. Ama ben Erciş Belediyesi’nin daha önce görmüştüm. Birçok ilin belediyelerinde olmayan donanımlar vardı, cihazlar vardı. Bilgisayarlar, kotlular, masalar vardı. Şimdi oturduğumuz koltuk ve masanın nasıl bir şey olduğunu da görüyorsunuz. Ama borç ne olursa olsun, yük ne olursa olsun, beden ne olursa olsun bunun arkasına sığınmayacağız. Sizlerden de bu konuda destek istiyoruz. Çünkü bu memleket bizim hepimizin, hep birlikte oturuyoruz. Birlikte de yaşayacağız” şeklinde konuştu.
 

“ŞU ANA KADAR TESPİT EDİLEN ERCİŞ BELEDİYESİ’NİN BORCU 182 MİLYON 620 BİN TL’DİR”
Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin, belediye avukatı ile birlikte Erciş Belediyesi’nin borçları ile ucuz bir meblağa satılan belediye ait arsaların neler olduğunu açıklık getirdi. Keskin, “Sizlere çok basit bir şey söyleyeyim. Erciş Belediyesi’nin resmi kayıtlarında, depremden dolayı Erciş’e gelen para, eski para ile 4 trilyon. Siz buna inanıyor musunuz? Başka bir örnek daha, bir insan lokantaya gittiğinde yemeğin ücreti 30 lira. Ama 2012 yılında Vanyolu’nda belediyenin arsasının metre karesi 23 liraya satılmış. Trilyon değerindeki 660 metrekare arsanın metrekaresi sadece 23 TL. Bunun gibi yüzlerce arsa var. Biz elimizdeki gerçek verileri insanlarımıza aktarmaya devam edeceğiz” dedi.


Belediye avukatı söz alarak şimdiye kadar kesin olmamakla birlikte belediyenin borcunun 182 milyon 620 bin TL olduğunu bildirdi.

Editör: Wan Haber