Erciş Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılı çalışma programı kapsamında ilçede başlatılan yol asfaltlama çalışmaları mahalle mahalle yürütülüyor. İlçeye bağlı Yoldere Mahallesi yolu ile başlatılan sıcak asfalt çalışmaları kapsamında ikinci olarak Taşlıçay, Gedikdibi, Anzaf ve Çimen gibi sekiz mahallenin bağlantılarını sağlayan 15 kilometrelik yolun sıcak asfalt serimi tamamlanarak trafiğe açıldı.

Yol yapım çalışmalarının aralıksız sürdüğü ilçede, sıcak asfalt için bir sonraki durak ise ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Ortayayla grubu yolu seçildi. Söz konusu yolda yapılacak asfalt çalışması için reglaj ve sıkıştırma çalışmaları devam ediyor.

Diğer taraftan Topraklı ve İncesu mahallelerine giden 12 kilometrelik yolda sathi kaplama çalışması tamamlanırken, geçtiğimiz sezon sathi kaplama ile kaplanan Cangoran, Uncular ve Çolkertiz yollarında ise ikinci kat kaplama çalışması yapıldı. Ekipler daha önce de Aşağı ve Yukarı Kozluca mahallelerinin 7 kilometrelik yolunda sathi kaplama çalışması gerçekleştirmişti. İHA

Editör: Wan Haber