Meclis toplantıların ikinci oturumunda Belediye Meclis Üyesi Halil Yılmazer'in gözaltına alınması kınanarak 19 Nisan'da mahkemeye çıkacak Belediye eş başkanı Diba Keskin ve diğer Erciş'li siyasetçilerin özgürlüğü istendi.Cizre ve Yüksekova halkı için yardım edilmesi ve ilçede Semt Pazarı uygulanması gibi önemli kararlar alındı.

Erciş Belediye meclisi, Belediye eş başkan vekili Güler Avcı başkanlığında Nisan Ayı olağan meclis toplantılarına başladı. Erciş Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen meclis toplantısının ikinci oturumunda gündem maddelerinin görüşülmesinden Belediye Meclis Üyesi Halil Yılmazer'in gözaltına alınması kınanarak 19 Nisan'da mahkemeye çıkacak Belediye eş başkanı Diba Keskin ve diğer Erciş'li siyasetçilerin özgürlüğü istendi.

Oturumda ayrıca Cizre ve Yüksekova halkı için nakdi ve ayni yardımında bulunulması kararlaştırıldıktan sonra Belediye 2015 yılı faaliyet raporu okundu.Meclis görüşmelerinde ayrıca ilçede Semt Pazarı Uygulamasına geçilmesi konusu da görüşülerek çalışmanın ilgili komisyon tarafından başlatılması oy birliğiyle kabul edildi.

'' BOYUN EĞMEYECEĞİZ'' 

Gündem konularının görüşülmesinden önce gündem dışı olarak söz alan Erciş Belediyesi eş başkan Vekili Güler Avcı, sabah saatlerinde ilçede yapılan baskınlar kapsamında belediye meclis üyesi Halil Yılmazer'in gözaltına alınmasına değinerek ayda bir belediyeye yönelik baskınların yapıldığını söyledi. Avcı, hiçbir şekilde boyun eğmeyeceklerini ve halkın yanında yer almaya devam edeceklerini dile getirdi. Konuşmasının devamında 19 Nisan'da mahkemeye çıkacak belediye eş başkanı Diba Keskin ve Erciş'li diğer siyasetçilerin özgür kalmaları gerektiğini de dile getiren Avcı, Erciş halkına 19 Nisan'da iradelerine sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

CİZRE ve YÜKSEKOVA HALKI İÇİN AYNİ VE NAKDİ YARDIM KARARI ALINDI

Yapılan konuşmalardan sonra gündem konularına geçildi. Belirlenen gündem konuları kapsamında Yüksekova ve Cizre halkı için GAAB ile sağlanan protokol aracılığıyla söz konusu ilçelere nakdi ve ayni yardım edilmesi konusu kararlaştırıldı. Yapılan oylamada oy çokluğuyla 60.000.00 TL nakdi ve ayni yardımda bulunulması ı kararlaştırıldı.Diğer taraftan Belediye meclisi söz konusu yerlere Aralık ayında 30.000.00 TL , Şubat Ayı Meclis görüşmelerinde ise 60.000.00 TL ayni ve nakdi yardım kararı çıkarmıştı.

2015 YILI FAALİYET RAPORU OKUNDU 

Sonraki gündem konusu olarak belediyenin 2015 yılına dair çalışma ve bütçe raporları okundu.DBP grubunun ikinci başkan vekili İzzet Bütün tarafından okunan raporda yapılan hizmetler ve belediye bütçesine ilişkin sayısal veriler meclis ile paylaşıldı.Denetim Komisyonunun 2015 yılı raporu ise görüşülen bir başka gündem maddesi oldu.

SEMT PAZARI UYGULAMASINA GEÇİLMESİ KARARLAŞTIRILDI

Üçüncü oturumda görüşülen son gündem konusu olarak ise ilçeye düzen ve hijyeni bakımından önemli bir katkı sağlayacak Semt Pazarları için komisyona yetki verilmesi görüşüldü.İmar komisyonuna verilen yetkiyle ilçeye bağlı Adnan Menderes Mahallesinde Açık Pazar Alanının kurulması oy birliğiyle kabul edildi.

Görüşülen konulardan sonra bir sonraki oturuma geçilmek üzere görüşmelere ara verilirken , sonraki oturumlarda görüşülecek konular ise şu şekilde belirtildi:  

Belediyemiz Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmenliğinin görüşülmesi

- Belediyemiz Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü Kreş ve Gündüz Bakımevi ve işleyiş hakkında Yönetmenliğin görüşülmesi

- Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Görev ve çalışma yönetmenliğinin görüşülmesi

- Belediyemize İmar tadilat talepli başvuruların İmar Komisyonuna sevkinin yapılmasının görüşülmesi

- Belediye Meclisimizce İmar Komisyonuna sevk edilen ve İmar Komisyonunca görüşülen tadilat kararlarına ilişkin raporların görüşülmesi

-İhtisas komisyonlarımızca hazırlanan raporların görüşülmesi

- İhtisas Komisyonlarımızdan İmar, Çevre ve Sağlık, Trafik, Plan ve Bütçe, Hukuk, Deprem ve Doğal Afetler, Tarım,Eğitim Kültür ve Gençlik, Sosyal Yardımlaşma, Kadın ve Kadın Erkek Eşitliği İhtisas komisyonlarına 3'ten az 5'ten çok olmamak üzere üye belirlenmesinin görüşülmesi

- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 33'cü maddesi gereği bu yıl görev yapmak üzere 3 daimi Encümen üyenin gizli oyla seçilmesinin görüşülmesi

- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19'cu maddesi gereği Mahalli idareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere gizli oyla Meclis 1'nci Başkan vekilinin seçilmesinin görüşülmesi

- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19'cu maddesi gereği Mahalli İdareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere gizli oyla Meclis 2'nci Başkan Vekilinin seçilmesinin görüşülmesi

Editör: Wan Haber