Erciş Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen toplantıya Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, Belediye Kadın Politikaları Birimi, belediye kadın çalışanları, belediye kadın encümen üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Erciş Belediyesi Kadın Politikaları Birimi çalışanlarından Gizem Gül, kadın çalışmalarını detaylı olarak yürüteceklerini dile getirerek, çalışmaların daha düzenli olması için bir meclis oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Oluşturulacak meclisin karar alma organı olması yönünde önemli olduğunu söyleyen Gül, "Kadın meclisi kadınların sorunlarının ve geleceğinin tartışılacağı ve bu anlamda kararların alınacağı bir yer olacak. Aralarında kadın çalışanların olduğu 7 kişilik meclisle hem kadına dönük politikalar üretilecek hem de kadının kendi kimliğiyle çalışmasının zeminini oluşacak" dedi.

Gül, kurulan kadın meclisinin kadın dernekleri, mahalle meclisleri ve kadın kurumlarıyla ortaklaşarak çalışacağını söylerken, yapılan çalışmaları ve sorunları konuşmak adına meclisin ayda bir toplanacağını kaydetti.

Toplantının ardından ikisi sözcü olmak üzere 7 kişilik bir meclis yürütmesi oluşturuldu.Yapılan seçime göre sözcülüğe Elvan Çetin ve Ayşe Çifti, yürütmeye Gizem Gül, Zeynep Kurt, Ayşe Geçer, Kader İnci ve Fatma Demir seçildi.

Editör: Wan Haber