Erciş Belediyesi, Makine İkmal Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü talebi doğrultusunda oluşturulan gündem maddesini görüşmek için olağanüstü toplandı. Belediye Eş Başkan Vekili Güler Avcı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya DBP ve AK Parti grubu üyeleri hazır bulundu. 

Gündem dışı söz alan Eş Başkan Vekili Güler Avcı, belediyelere kayyum atanmasının önünü açacak yasa tasarısının mecliste görüşülmesine tepki göstererek, bunun bir darbe olacağını savundu. Güler, ''Kayyum ataması darbe mantığıdır ve demokrasiyle ilgisi yoktur. Seçimle iş başına gelen belediye iradesi, ancak seçimle gider. Kayyum ataması hazırlığı yapanlar söz konusu yerlerde buyursun istedikleri tarihte erken seçime gitsinler'' dedi.

Makine İkmal Müdürlüğü'nün ilçe temizliğinde kullanılmak üzere talep ettiği iki adet çöp sıkıştırma kamyonu ve bir adet çöp süpürme makinesinin alınması ve ilçede yol asfaltlama çalışmalarında kullanılmak üzere Fen İşleri Müdürlüğü'nün talebi olan asfalt şantiyesinin satın alınması konuları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Alınan karar ile temizlik işlerinde kullanılmak üzere üç adet çöp aracı ile günlük 200 ton kapasiteli asfalt plentinin alınması konusunda eş başkan vekiline yetki verildi. İHA

Editör: Wan Haber