Edinilen bilgiye göre yangın, Sahilkent Mahallesi’nde bulunan prefabrik adliyenin asliye hukuk kaleminde meydana geldi. Elektrik kontağından çıktığı bildirilen yangında ölen ya da yaralanan olmazken, bazı dosyaların kısmen yandığı görüldü.


Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, adliye binasında çıkan yangının büyümeden söndürüldüğünü söyledi. Olay esnasında iki dolap içinde bulunan dosyaların bir bölümü ile su sıkılması sonucu oda içinde bulunan bilgisayarların zarar gördüğünü belirten Başsavcı Kerem Arabacı, “Prefabrik binamızın asliye hukuk ile icra takip kalemlerinde sabaha karşı elektrik kontağından çıkan yangın sonucu asliye hukuk kalemindeki iki dolabımız hasar gördü. Ayrıca yangına su sıkılması sonucu yine oda içindeki bilgisayarlar zarar gördü. Tüm dosyaların yedekleri zaten UYAP’ta kayıtlı. Sadece asliye hukukun dosyalarının bir kısmı zarar görmüştür. Prefabrik binamızdaki yangın muhtemelen elektrik ısıtıcıları ve bilgisayarlarımızın bağlı olduğu kablonun aşırı ısınmasından dolayı çıkmıştır. Yangın muhtemelen erken saatte başlamıştır çünkü arkadaşlarımız sabah saat 08.00’de kapıyı açtıklarında dumanla karşılaşıyorlar. İtfaiyenin biraz geç gelmesi üzerine ise arkadaşlarımız olaya yangın tüpleri ile müdahale ediyorlar. Daha sonra itfaiyenin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Asliye Hukuk Mahkemesi kaleminde bulunan iki dolap içindeki dosyanın yanmasının dışında herhangi bir şey yok” dedi.


Başsavcı Kerem Arabacı, ayrıca 2009 yılında inşaatına başlanan ve şu an yüzde 90’lık bölümü biten yeni binanın tamamlanmasının müteahhidin iflasıyla birlikte uzadığını söyledi.


Bu arada Erciş Belediyesi İtfaiye Müdürü ihsan Baran ise, yangının kendilerine saat 08.31'de ihbar edildiğini, olaya ise 08.45’te müdahale ettiklerini belirtti.

Editör: Wan Haber