Başiskele'nin başarılı motor sporcusu Kadir Erbay, 2012 Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası'nda 1000 cc grubunda yapılan 6 yarışta bir yurt dışı olmak üzere dört birincilik, bir ikincilik ve bir yarışı da bitirememesine rağmen şampiyonluğa ulaşarak Başiskele'nin gururu olmuştu. Erbay, bu başarıda büyük emeği olan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'a şampiyonluk kupasını teslim etti.
Bugüne kadar katıldığı yarışımalar da Başiskele'den Kocaeli'yi temsil eden Kadir Erbay, 2012 sezonunda gösterdiği büyük başarısıyla Kocaeli kamuoyunda adından sıkça söz ettirdi. Bu alandaki başarısıyla Avrupa'da da kupa kazanan Kadir Erbay başarılı sezonun sonunda yapılan değerlendirmede Türkiye Motor Pist Şampiyonu ilan edilmişti. Kendisini verilen sezonun en büyük kupasını Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'a teslim eden Erbay, "Şampiyonluk yolunda maddi manevi büyük destek veren Başkanımız Hüseyin Ayaz'a teşekkür ediyorum. İnşallah 2013 yılında hem Türkiye'de hem Avrupa da ilimizi ve ilçemizi temsil ederek çifte şampiyonluk yaşayıp bu kupaları da kendisine vermek isterim" dedi.
2013 yılı sezonu için de iddialı konuşan Erbay, "Hedefim 2013 yılı için yine iyi bir sponsor desteği ile Türkiye Şampiyonası ve Doğu Avrupa Şampiyonalarına da katılıp iki kategoride de şampiyon olmak" dedi. Erbay'dan kupayı teslim alan Başkan Ayaz, "Kendisine yeni sezonda da başarılar diliyorum. İlçemizi, kentimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Kendisine güvenimiz tam ve desteğimize de devam" diye konuştu.
(UU)

27.01.2013 16:15:58 TSI

Editör: Wan Haber