Erbaa Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ikinci toplantısını yaptı.
Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan'ın katılımıyla gerçekleşen Engelliler Meclisinde sorunlara çözüm arayışında bulunuldu Başkan Yenihan, engelsiz bir dünya için çalıştıklarını ifade ederek, "Biz sizi engelli olarak görmüyoruz. Sizlerle toplum içinde daha fazla birlikte olmak için, sizin daha rahat yaşamanız için, daha neler yapabileceğimizi araştırıyoruz. Elbirliği ile 3 ay gibi kısa sürede çok başarılı işler yaptık. Örneğin, Fatih Sultan Mehmet Mahallemizde engelsiz yaşam parkı oluşturduk. Bu parkların sayısını daha da artıracağız." dedi.
Engelliler Meclisinde konuşma yana ATEKDER Derneği Başkanı Akgül Çetin ise Başkan Yenihan'dan çok önemli destekler aldıklarını ifade ederek, "Mühendis kimliğiyle bize çok büyük destekler verdi. Biz görme engellilerin rahatça gezebilmesi için yeni dizayn edilecek olan Cumhuriyet Meydanı'nda bir engelli sokağı düzenlenmesini sayın başkanımızdan talep ediyoruz" diye konuştu.
Engelliler ve ailelerinin de katıldığı meclis toplantısında Başkan Yenihan, talepleri dinleyerek değerlendirmelerde bulundu.
(Nİ-SLH-Y)

05.12.2012 16:14:02 TSI

Editör: Wan Haber