Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen ve bu yıl 7 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ERASMUS Yoğun Dil Kursları'na (EYDK) katılanlar öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.
Yaz ve kış dönemi olmak üzere yılda iki kez düzenlenen Erasmus Yoğun Dil Kursu'na katılan 10 farklı ülkeden öğrenciler için düzenlenen törene Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman ve Kurs Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ümit Yıldız ile programda görev yapan öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan yaptığı konuşmada, uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini belirterek, "Uluslararasılaşmanın en önemli unsurlarından birisinin de uluslararası öğrenciler olduğunu biliyoruz. Bu nedenle sizlerin üniversitemizdeki aldığınız eğitimin kaliteli olmasını ve üniversitemizden memnun ayrılmasını çok önemsiyoruz. Ülkelerinize döndüğünüzde Türkiye'de ve Akdeniz Üniversitesi'nde edindiğiniz olumlu izlenimleri paylaşmanızı rica ediyoruz" dedi.
YABANCI ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR
Törende öğrenciler adına konuşan ve konuşmasını Türkçe olarak yapan Alman öğrenci Christian Huber, yaklaşık bir aylık sürede kendilerine Türkçe konuşmayı ve Türk kültürünü tanıttıkları için programda görev yapan öğretim üyelerine çok teşekkür etti. Törende öğrenciler hep birlikte Türkçe şarkılar söylediler.
Tören öğrencilere başarı sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.
(SK-Y)

01.02.2013 14:47:30 TSI

Editör: Wan Haber