Nöroloji Uzmanı Opr. Dr. Osman Demir, epilepsi hastalarının doktor kontrolünden geçmeden ilaçlarını bırakmalarının hayatı önem taşıdığını belirtti.
Medical Park Ordu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Opr. Dr.Osman Demir, epilepsi hastalarını uyardı. Opr. Dr. Demir yaptığı açıklamada, "Epilepsi nöbetlerinin yaşa göre tehlikesi değişmez. Genellikle epilepsi nöbetleri kısa sürdüğü için, kendisi tehlikede değildir. Ama o dönemde, araç kullanıyor, yüksek bir yerde çalışıyor ise tramvaya uğraması sorun oluşturur. Epilepsinin kendisinin hayati risk oluşturduğu bir dönem vardır. Buda normalde kısa süren epilepsi nöbetlerinin, saatlerce aralıksız devam etmesidir. Kalp ve solunum sıkıntısı oluşturduğu dönemde hayati tehlike oluşturur. Buda epilepsi hastasının kontrolsüz bir şekilde aniden ilacını bırakmasıyla oluşur. Epilepsi hastalarının ilaçlarını doktor kontrolü dışında asla bırakmaması gerekiyor" diye konuştu.
" Epilepsi, beyin fonksiyonlarının geçici bir şekilde bozulması bu dönemde hastanın bilincinde geçici bozukluklar vücudunda kasılma şeklindeki değişik durumların olması durumudur" diyen Opr. Dr. Demir, "Epilepsi nöbetleri kısa süre olabilir ancak hastanın uyanması uzun sürebilir. Epilepsi, yaşamın her döneminde ortaya çıkabilir. Doğumsal anormalliklerden, anne karnındaki doğumsal anormalliklerden, doğum sırasındaki sıkıntılarından ve doğum sonrası problemlerden tutunda, yaşamın ileri ki dönemlerinde beyindeki bir hastalıktan kaynaklanabilir. Genetik eğilimde söz konusudur. Ailede epilepsi olduğu zaman, çocukta herhangi bir hastalık olmada genetik eğilimden dolayı, epilepsi nöbeti ortaya çıkabilir. Bu tür epilepsi hastalıkları iyileşme göstermektedir" şeklinde konuştu.
(RCP-SLH-Y)

16.02.2013 15:15:26 TSI

Editör: Wan Haber