Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Uysal, geleceğin dünyasında yeşil büyüme sisteminin hakim olacağını söyledi.
Bursa'da, DOSABSİAD ve ENVER Derneği'nin düzenlediği panalde "enerji verimliliği ve Türkiye'nin geleceği" konusu masaya yatırıldı. DOSABSİAD Toplantı Salonu'nda yapılan panelde, sürdürülebilir büyüme ve yeşil ekonomi, enerji tasarrufu yerine enerji verimliliği konuları ele alındı. Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Uysal, "Dünyada 2.5 milyar kişi enerjiyle tanışmamış durumda. Biz enerji tasarrufu değil enerji verimliliğini savunuyoruz" dedi.
"Küresel iklim değişikliği, artan enerji ihtiyacımız sebebiyle buna mecburuz" diyen Uysal, "2020 yılında enerji ithalatımızla ihracatımız aynı seviyeye gelecek. Dünyada 2030-50 yılları arasında yeşil büyüme sistemi yerleşecek. 2050 sonrasını yepyeni bir dünya düzeni, yeni çalışma alanları, yeşil enerji üretimi ve düşük karbon ekonomisi olacak. Enerji verimliliğinin çalışma sahaları binalar, ulaştırma, sanayi, eğitim, elektrik, yenilebilir enerji ve su. Enerji verimliliği konusunda çalışmalar bütün hızıyla sürüyor" diye konuştu.
(BRK-MŞ)

06.02.2013 18:32:25 TSI

Editör: Wan Haber