Büyük şehirlerin stresinden bunalanların köye yerleşmesini konu alan "Entelköy Efeköy'e karşı" adlı film, Çanakkale'de gerçek oluyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile BOHEME Tourism Travel Agency şirketi yetkilileri, Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, "Kırsal turizmin kalbi Lapseki'de atacak" sloganıyla farklı bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı.
Lapseki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hatice Ceren ile şirket yetkililerinden Ramis Manav ve Ali Tekgül, köy gezilerinden önce Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı'yı makamında ziyaret etti. Projeye Tavlı'dan tam destek geldi.
Ceren, projenin Türkiye'de bu çapta ilk defa uygulanacağını belirterek, "Kırsal turizmin kalbi Lapseki'de atacak. Şehirden uzaklaşmak isteyen, köy kültürünü merak eden yerli ve yabancı ziyaretçiler, klasik deniz ve kum turizmine alternatif olarak Lapseki'nin şirin köy evlerinde konaklayabilecek, mahalli lezzetleri tadabilecek. Tarım ve hayvancılık sürecini köy halkıyla birlikte yaşayacaklar. Köy halkıyla beraber süt sağıp kuzuları besleyecek, bahçeden çilek ve şeftali toplayabilecekler. Ayrıca kırlarda spor ve yürüyüş yapabilecekler. Kırsal alanları yaşayarak tanıma fırsatı bulacaklar. Bu projeyle köy halkına ek gelir kazandırmayı hedefledik. Bu projeyi başlatmakla kayda değer bir kentsel göçün önüne geçtik. Lapseki köylerine gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz, köy kültürünü ve güler yüzlü köy halkının misafirperverliğini iliklerine kadar hissedecek. Herkesi Lapseki'mize bekliyoruz" dedi.
Dumanlı Köyü Muhtarı Hakan Turgut ise, çok şanslı olduklarını, bu işin altından kalkacaklarına inandıklarını kaydetti.
Köy evlerini inceleyen yetkililer, protokolün imzalanmasının ardından projenin hayata geçirileceğini belirtti.
(MU-GD-MŞ-GS-Y)

29.01.2013 12:14:19 TSI

Editör: Wan Haber