Uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen Mehmet Karaman, 11 ay önce eniştesi Mehmet B. tarafından İstanbul’dan Malatya’ya getirildi. Ancak daha sonra kendisinden hiçbir şekilde haber alınamayan Mehmet Karaman’ın bulunması için aile her yola başvurdu. Bir televizyon programına katılan Mehmet Karaman’ın ailesi, çocuklarının kaybolmasından damatları Mehmet B.’yi sorumlu tuttu. Ancak Mehmet B. bu iddiaları yalanlayarak, Mehmet Karaman’ın akıbetinden haberinin olmadığını söyledi.

Kayıp gencin aranmasına devam edilirken 30 Ocak 2014 tarihinde Malatya’nın Battalgazi İlçesi’nde işlenen bir cinayet ise olayın seyrini tamamen değiştirdi. Battalgazi’nin Şişman Mahallesinde 46 yaşındaki Recep Kala’nın, bacanağı olan aynı zamanda kayıp olarak aranan Mehmet Karaman’ın eniştesi Mehmet B. tarafından öldürülmesi olayın seyrini de değiştirdi. Polis ekipleri bacanağını öldürdükten sonra tutuklanan Mehmet B.’nin aynı şekilde kayınbiraderi Mehmet Karaman’ı da öldürmüş olabileceği ihtimalini düşünerek soruşturmayı bu yöne kaydırdı. Ankara’dan gelen özel ekip, geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı ve ilk olarak Recep Kala’nın öldürüldüğü alanda arama yaptı. Ancak buradan bir sonuç alamayan özel ekip daha sonra Mehmet B.’nin Malatya’da Hidayet Mahallesi’nde bulunan baba evini incelemeye aldı.

Burada eğitimli köpeklerle yapılan titiz arama da sonuca ulaşıldı ve evin bahçesinde bulunan su kuyusunda kayıp olarak aranan Mehmet Karaman’ın cesedine ulaşıldı. Olay yerini güvenlik çemberine alan polis ekipleri itfaiye yardımı ile kuyudan Mehmet Karaman’ın cesedini çıkardı. Ceset üzerinde yapılan ilk inceleme de ise Mehmet Karaman’ın ellerinin arkadan kelepçelendiği, ağzının bağlandığı daha sonra ayaklarına da taş bağlanarak su kuyusuna atıldığı belirlendi. Yapılan incelemede cesedin kuyuya atıldıktan sonra üzerinin de kireçle doldurulduğu tespit edildi. Olay yerinde yapılan kapsamlı incelemenin ardından ceset otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken cinayetin zanlı Mehmet B. Tarafından işlendiği sanılıyor. Cinayet şüphelisi Mehmet B.’nin babasının da oğlunun bacanağı Recep Kala’yı öldürmesinden sonra Battalgazi ilçesinde av tüfeği ile intihar ettiği öğrenildi.

Kaynak: Ajanslar

Editör: Wan Haber