Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt, "İdris Naim Şahin, görevinden başarısız olduğu için değil, duruşuyla AK Parti'ye rahatsızlık oluşturduğu için alındı" dedi.
Hükümet tarafından yapılan kabine değişikliğinde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın görevden alınmasını değerlendin MHP İl Başkanı Enginyurt "Bakanlar Kurulu'nda Türk bayrağı, Türk devleti, Türk kimliği adına bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyen PKK'lılara, bölücülere ve BDP'lilere karşı Şahin, duruşuyla AKP içerisinde rahatsızlık oluşturduğu için görevinden alındı" diye konuştu.
İki Ordulu bakanın birden görevden alınması ile Ordu'nun sahipsiz ve kaderine terk edildiğine dikkat çeken Enginyurt, "Türkiye'de gün geçmesin ki gün içerisinde iki üç olayla birden değişmemiş olsun. Yine gündemi Türkiye'de dört bakanın görevden alınması belirledi. Tabi AKP'nin ve onun genel başkanı başbakanının kabinede yapacağı değişiklikle ilgili muhalefet partileri olarak bize söz düşmez. Tercih başbakanın ve hükümetindir. Lakin bu kabine değişikliği biz Orduluları ziyadesiyle üzen bir değişiklik olduğu için bu konuda fikrimizi beyan etmek zorundayız. Hepinizi malumu olduğu üzere altı aydır MHP İl Başkanı olarak görevde bulunuyoruz. Bakan İdris Naim Şahin'i gerek kahve toplantılarında gerek salon toplantılarında gerek basın önünde çoğu defa eleştirdik. Siyasetende eleştiremeye devam ederiz. Ama inandığımız bir şey var ki, biz her şeyden önce Orduluyuz. Ve Ordu'nun menfaatleri için siyaset yapıyoruz. Maalesef İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in görevden alınması, yine Ordulu olan Ertuğrul Günay'ın görevden alınması, yine Ordu'nun eniştesi olan Sağlık Bakanı'nın görevden alınması yani görevden alınan dört bakanın üçünün Ordu ile ilgili olması ve kabinede hiçbir Ordulu bakan kalmaması bir Ordulu olarak bizi üzmüştür. AKP iktidarının Ordu'ya karşı bir garezinin olduğunu hep söylemiştim. 'Başbakan, Ordu'yu ve Orduluları sevmiyor' demiştim. Böylesine bir konuda haklı çıkmak istemezdim ama maalesef İdris Naim Şahin'in görevden alınması bizi haklı çıkardı" şeklinde konuştu.
(RCP-SLH-Y)

25.01.2013 16:18:13 TSI

Editör: Wan Haber