MHP Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "BDP'li kadın vekilin yaşadıklarını duyunca beddua ettiğim bu kadının yerinde ben olsam ben de dağa çıkardım" sözlerine tepki göstererek, "Nedir bu Türk milletine düşmanlığınız?" dedi.
MHP Ordu il binasında bir basın toplantısı düzenleyen MHP Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt, burada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a seslenerek, "Ne yapmak istiyorsun? PKK'lılar senin gibileri dinledikçe mutlu oluyor. PKK'lılar diyor ki dağlarda biz şehirde Bülent Arınç gibiler oldukça bu ülkeyi yıkacağız, diyorlar. Bu ülkenin yıkılmasına zemin hazırlıyorsunuz. Nedir bu Türk milletine düşmanlığınız? Türk milletine düşmanlığınız acaba geçmişteki dedelerinizin yaşadıklarından mı kaynaklanıyor? Bir sıkıntınız mı var? Bu milletten, bu bayraktan bu devletten intikam mı alıyorsunuz? Bu millete bu zulmün sebebi ne ola ki? Bu yaptığınız davranış hiç hoş değildir. Derhal istifa edin. Türk Milliyetçileri olarak Türk Milleti adına sizi istifaya davet ediyorum" diye konuştu.
Başkan Cemal Enginyurt, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın BDP'li Milletvekili Gülten Kışanak hakkındaki sözlerine sert tepki göstererek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "BDP'li kadın vekilin yaşadıklarını duyunca beddua ettiğim bu kadının yerinde ben olsam ben de dağa çıkardım" sözleri üzerine parti binasında düzenlediği basın toplantısında Arınç'ı PKK'ya destek vermekle suçladı.
Enginyurt yaptığı açıklamada, "Bu ülke her geçen gün içinden çıkan kendisinden gözüken ama kendisinden olmayan iktidarın yeni bir gafıyla yeni bir hezeyanıyla karşı karşıya kalmıştır. Gün geçmesin ki hükümetin bir bakanı bir yetkilisi Türk milletini yürekten yaralayan, vicdanları sızlatan bir açıklama yapmamış olsun. Sayın Öcalan diye başlayan İmralı'da kine genel af tartışmalarıyla devam eden, Habur girişiyle zirveye çıkan ve son olarak cezaevinde yatan PKK'lılara kadınlarını verme kanunuyla ayrıca Kürtçe kanun verme teklifiyle yolunu devam ettiren PKK bölücü zihniyetine yeni bir destekte Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi" şeklinde konuştu
(RCP-SLH-Y)

18.12.2012 17:34:52 TSI

Editör: Wan Haber