Samsun Strateji Geliştirme Platformu Başkanı (SGPB) Yakup Güven, Samsun'da Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi geliştirdiklerini ve 1.5 yıl içersinde hayata geçireceklerini söyledi.
Öğretmenevi'nde basın mensuplarına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na onay için sundukları 'Samsun Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi'nin tanıtımını yapan SGPB Başkanı Yakup Güven, projenin hayata geçmesinden sonra başta Samsun olmak üzere Karadeniz Bölgesi'ne hitap edeceğini belirtti.
Proje hakkında bilgi veren SGPB Başkanı Yakup Güven, "Engelsiz Yaşam Projemiz Samsun için olmazsa olmaz projelerden bir tanesidir. Engelli vatandaşlarımıza yönelik bu projelerin Samsun dahil tüm Türkiye'de olması engellerimize birer yaşam kalitesini yükseltme kaynağı olacaktır. Bunun için biz Samsun'da böyle bir projeye imza atmak istedik. Bugün Havza'da yaklaşık olarak 30 dönümlük bir arazi bize tahsis edildi. Bu arazi içersinde engellerimize her türlü sağlık hizmetlerimizi sunacağız. PDR dahil engel durumlarına göre spor salonları, yüzme havuzları, hamam, sauna, misafirhane, fizik tedavi ünitesi, sinema, tiyatro, engellilerimizi ikametine taşıyacak engelliye uyarlı araçlar, mescit, çalışma atölyesi, yemekhane ve kafeterya bölümlerinden oluşacaktır. Bu projenin Türk Silahlı Kuvvetleri gazilerini de kapsayacağı bu kardeşlerimizde engelsiz yaşam merkezinden yararlanacaktır. Bu projemizin maliyeti 10 Milyon TL'dir. Bunun finansı uluslararası hibe yardımları ve bir kısmı da devlet tarafından karşılanacak. Projemizin Havza ilçesine yapmamızın sebebi, bu ilçemizin termal suyu olması sebebiyle burayı seçtik" dedi.
Projenin il bazında çok fazla rağbet gördüğünü belirten Güven, "Bakanlıkta onaylandıktan sonra Samsun'a kazandırmış olacağız. Engellerimiz çok sıkıntı yaşıyorlar. Hepimiz birer engelli adayıyız. Biz SGPB olarak birçok projelerimiz olacak. Bu projeden sonraki projemiz ise 'Bilim Kenti Statüsüne Kavuşturma' projesidir. Bu projede bunun örneğini Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaptı. Çocuklarımızın dokunarak ve görerek deney yapabilmesi için bir bilim merkezi oluşturmaktır. Bu projeyi de hayata geçirirsek, çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşanabilir bir Türkiye bırakmak istiyoruz" diye konuştu.
Türkiye'de hükümet politikaları çerçevesinde engellilerle ile ilgili yapılan iyileştirmelerin genel olarak bilindiğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, "Bu giderek de hızlanıyor. Bunun bir parçası olarak şehrimizde, İl Özel İdaresi olarak kendimizce pek çok katkılar sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
Projeyi gönülden desteklendiğini belirten Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı ve Ordu Sevgi Derneği Başkanı Hasan Varol, "Projenin Havza'da yapılması çok uygun olmuş. Havza Belediye Başkanı Murat İkiz arsayı bedelsiz olarak tahsis etmiştir. Başkan İkiz bu konuda çok duyarlı bir insandır" ifadelerini kullandı.
(GKH-SLH-Y)

19.01.2013 11:53:26 TSI

Editör: Wan Haber