Engelsiz ve Erişilebilir Konya Oluşturma Komisyonu Sözcüsü ve Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, beraberindeki heyet ile birlikte Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'yi ziyaret etti.
Oluşturulan komisyon hakkında Başkan Hançerli'ye bilgi veren Özağan, komisyonun Konya Mimarlar Odası, Konya İnşaat Mühendisleri Odası, Konya Şehir Plancıları Odası, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi, Konya İşitme Engelliler Derneği, Yaşlı ve Engelli Bakımı Araştırma Vakfı temsilcilerinin katılımıyla 10 Ocak'ta kurularak faaliyetlerine başladığını ifade etti. Özağan, 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı kanun gereğince kanun uygulanması konusunda çözüm önerileri sunmak ve kuruluşları harekete geçirmek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, 5378 sayılı Kanun'unun yerel yönetimlerden ziyade herkesi kapsadığını aktardı. Belediye çalışmalarında özellikle Adalet Parkı, Olimpiyat Parkı ve diğer yerlerde öncelik olarak engelli vatandaşların düşünüldüğünü ve bu alanların yapım çalışması esnasında engellilerin giderek eksiklikleri yerinde tespit etmesinin ardından gerekli düzenlemelerin yapıldığını vurgulayan Başkan Hançerli, "Yerel yönetimler, özel sektör, kamu kurum ve kuruluşları engellilerin kullanımına yönelik bu tür düzenlemeleri yapmak mecburiyetinde. Özürlülere yönelik çalışmalar kapsamında elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" dedi.
(SA-AH-Y)

30.01.2013 16:22:47 TSI

Editör: Wan Haber