Isparta'da, kimliği belirlenemeyen bir kişi yürüme engelli gencin bankadan çektiği 800 TL tutarındaki özürlü maaşını alıp kayıplara karıştı.
Olay, Isparta'da Eski Tabakhane'nin bulunduğu bölgede meydana geldi. Doğuştan yürüme engelli 35 yaşındaki Ahmet Erşah Günaydın, bankadan özürlü maaşını çekip çantasına koydu. Kendisi gibi engelli arkadaşıyla üyesi olduğu Yürüme Engelliler Derneği'ne gitmek için yola çıkan Günaydın'ın yanına gelen bir kişi sigarasını yakmak için çakmak istedi. Bu sırada kimliği belirlenemeyen kişi, Günaydın'ın içerisinde özürlü maaşının bulunduğu çantayı alıp kaçtı. Olayın ardından Günaydın, durumu polise bildirdi. Yaşadığı olayı anlatan Günaydın, "Çakmak isteme bahanesiyle yanıma geldi. Tam o esnada çantamı boynumdan çekerek kaçtı. Çantamın içerisinde özürlü maaşım, banka maaş kartlarım ve kredi kartlarım vardı" dedi.
Yaşan talihsiz olayın ardından engelli vatandaşa Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın sahip çıktı. Günaydın, engelli vatandaşa maddi destekte bulunma sözü verdi. Bu arada emniyet güçleri şüphelinin kimliğini tespit etti.
(FK-SÇ-HO-Y)

12.02.2013 16:18:07 TSI

Editör: Wan Haber