Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Engelli Öğrenci Temsilcisi Yunus Yılmaz, yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de ailelerin yüzde 76'sının çevresinde engelli birey görmek istemediğini, öğrencilerin yüzde 56'sının ise engelli öğrenci ile okumak, arkadaş olmak istemediğini söyledi.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Engelli Öğrenci Temsilciliği tarafından düzenlenen "Bir Demet Gönül Almaya Geldik" programına GOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Kara, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı. Taşlıçiftlik Kampüsü'nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan GOÜ Engelli Öğrenci Temsilcisi Yunus Yılmaz, engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları dile getirdi. Beyaz Baston Görme Engeliler Derneği, Tekerlekli Sandalye Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği'nin aileler ve öğrenciler üzerinde beraber bir araştırma yaptığını beliren Yılmaz, bu araştırma sonuçlarına göre ailelerin yüzde 76'sının çevresinde engelli aile istemediğini ifade ederek, "Yine bu aileler sokakta engelli birey istemiyor. Öğrencilerinin yüzde 56'sı da engelli öğrenci ile okumak engelli arkadaş edinmek istemiyor. Biz bu duruma üniversitemizin öğrencileri olarak üzüldük ve bu duruma inat kendimizi göstermek için bu programı yapmaya karar verdik" dedi.
Öğrencilerin konuşmasının ardından kürüyse gelen Erbakan Üniversitesi memurlarından görme engelli İsmet Çavdar, tarih öğretmeni olduğunu ve özel eğitim bölümünde yüksek lisan yaptığını, engelliler içinde aktif olarak 22 yıldır mücadele etmekte olduğunu söyledi. Çavdar, engellilere geçmişte verilmeyen hakların günümüzde getirildiğini, artık engellilerin evlerine ekmek götürebildiğini ve sosyal alanların genişlemiş olmasının sevindirici olduğunu sözlerine ekledi. Özel Eğitim Bölümü Öğrencisi Mehmet Halit Aydınlı ise özel eğitim bölümünü kazanmadan önce engellilere bakış açısı ile bu bölümü kazandıktan sonraki duygularını dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından engelli öğrenciler tarafından müzik dinletisi yapıldı.
(Nİ-SLH-Y)

18.12.2012 16:20:59 TSI

Editör: Wan Haber