Rehabilitasyon merkezinde düzenlenen programda konuşan Özel Özyenihayat Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Faruk Kırekin, yılın sadece belli günlerinde hatırlanan engellilerin, her zaman hatırlanması gerektiğini belirterek, engellilerin hak ettiği şekilde yaşamaları için herkese çok önemli görevlerin düştüğünü söyledi. Herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi halinde, engel olan her şeyin ortadan kalkacağını vurgulayan Kırekin, “Belki bakıldığında bu bireyler birer engelli olarak görünüyorlar, fakat onların gözlerindeki o ışık, yüreklerindeki sevgi ve yaşama sevinci o kadar büyük ki, karşılarında hiçbir engelin duracağına inanmıyorum” dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tiyatro ekibinin sahne aldığı programda, engelliler tarafından şiirler okundu, şarkılar seslendirildi. Program sonunda bir açıklamada bulunan Özel Özyenihayat Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işletme ortaklarından İzzet Şen, ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle planladıkları programı yağan kar yağışı nedeniyle bugüne ertelediklerini belirtti. Yapılan etkinlikle engellilerin moral ve motivasyonunu yükseltmeyi amaçladıklarını ifade eden Şen, “Etkinliğimizde, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tiyatro ekibi sahne aldı. Bunun yanında engelli öğrencilerimiz şiirler okudu, şarkılar seslendirdi. Bu da hem bizim için, hem onlar için güzel oldu” diye konuştu.

Vatandaşların ve yetkililerin engelliler konusunda daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Şen, “Herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz. Engelli olmayan bireylerinde bu konuda katkı sunmasını bekliyoruz. Çünkü herkes aynı zamanda bir engelli adayı. Toplumsal olarak engelli bireylerimize daha çok sahip çıkmalı, onlara destek vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Engelliler ise, böyle bir programın hazırlanmasından dolayı herkese teşekkür ettiler.
Engelli ailelerinde katıldığı etkinlik, toplu halay çekilmesi ve ikramların yapılmasıyla son buldu.

Editör: Wan Haber