İpekyolu Engelsiz Yaşam Akademisinde gerçekleştirilen eğitim ve tatbikata, bedensel, zihinsel ve işitme engelli 140 öğrenci katıldı.

Eğitimde yangının nasıl söndürüleceği, deprem anında neler yapılacağı, acil durumlarda dikkat edilmesi gereken konularda bilgiler verildi.

AFAD Arama ve Kurtarma Teknisyeni Faysal Işık, yaptığı açıklamada, insanlara temel afet bilinci ve farkındalığı oluşturmak için çeşitli eğitimler verdiklerini kaydetti.

Toplumdaki bireyleri bilinçlendirmek için sık sık eğitimler düzenlediklerini anlatan Işık, şöyle konuştu:

"Bugün de engelli kardeşlerimizle bir araya gelerek temel afet bilinci eğitimini verdik. Burada engellilerle birlikte aileleri de katıldı. Afet durumunda ne yapmaları gerektiğini onlara aktardık. Deprem öncesi, depremde ve depremden sonra yapılması gerekenler konusunda neler yapılması gerektiğini aktardık. Bu kapsamda ayrıca yangın eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirdik. Herhangi bir yangının nasıl söndürülmesi gerektiğine yönelikte bir tatbikat gerçekleştirdik. Eğitimin engelli bireyler için verimli geçtiğine inanıyorum."

İpekyolu Engelsiz Yaşam Akademisi Müdürü Ömer Durmuş ise düzenlenen eğitimin afetlere engelli bireylerin de hazırlıklı olabilmesi için büyük önem taşıdığını söyledi. (AA)

Editör: Wan Haber