Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde yaşayan engelliler, 1 Ocak 2013 itibari ile toplu taşımada engellilerden de ücret alınması konusuna tepki gösterdiler.
Şuhut Belediye Meclisi'nin aldığı karar ile normal ücret tarifesi uygulandığını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Özcan Pınar, uygulamanın ilçede yaşayan engellileri zor durumda bıraktığını kaydetti. Pınar, "Öyle arkadaşlarımız var ki arabaya bindikleri zaman ceplerinde yol paraları olmuyor, bu da onları zor olan hayatlarını bir kat daha zorlaştırmış oluyor" dedi.
5 bin 378 sayılı kanunda belirtilen özürlülerin 4 bin 736 sayılı 'kamu kurum ve kuruluşlarının ürettikleri mal ve hizmet tarifeleri ile nazı kanunlarda değişiklik yapılması kanun gereğince belediyelerin ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler toplu taşıma hizmetlerinden malül, yaşlı, öğrenci ve basın kimlik sahiplerine indirim uygulamaya yetkilidirler' kanun kapsamında ücretsiz ya da indirimli taşınması gerektiğini söyleyen Pınar, şehir merkezinde yüzlerce özürlünün ücretsiz taşındığını vurguladı. Pınar, Şuhut Belediyesi'nin uygulamaya başladığı özürlülerden ücret alınması kararını kaldırmalarını istedi.
(GC-SK-Y)

05.01.2013 15:21:29 TSI

Editör: Wan Haber