Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, kaldırımlara araç parkının önüne geçmek için 'Kaldırımları Yayalara Bırakın' sloganıyla imza kampanyası başlattı.
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan başkanlığındaki birçok engelli, Denizli Belediyesi önünde stant açarak herkesten kampanyaya destek vermelerini istedi. Üç saat içinde yüzlerce kişi imza atarak kampanyaya destek olurken engelliler, 'Aracınızı kaldırıma park etmeyiniz' yazılı afişle vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştı.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de kampanyaya katılarak engellilere destek verdi. Başkan Zolan, kaldırım işgallerinin sadece engellilerin sorunu olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, "Bu sorun hepimizin sorunudur. Engellilerimiz ise daha çok etkilenmektedir. Biz engelsiz şehir oluşturmak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Araç sahiplerimizden isteğimiz engelsiz bir şehirde kaldırımlara park ederek engel oluşturmamalarıdır" dedi.
Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan, fiziksel çevre düzenlemelerin engellilerin erişimine uygun olması kadar kullanılabiliyor olmasının da önemine işaret ederek, "Fiziksel çevre düzenlemeleri engellilerin hayatında çok önemlidir. Engellilerin fiziksel erişim noktasında meclis olarak bir çalışma içerisindeydik. Yerel yönetimlerimizle bu konuda birlikteliklerimiz oldu. Şehrin geneli olarak dünya standartlarında bir çevre düzenlemesi olan kentte yaşıyoruz. Maalesef bunu sağlıklı kullanamamaktayız. Çünkü araç parkları yüzünden kaldırımlar dolu oluyor. Biz kaldırımların yayalara bırakılması konusunda vatandaşlardan duyarlılık istiyoruz" diye konuştu.
Kampanya boyunca toplanan imzaların Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne iletileceği bildirildi.
(EV-SK-Y)

25.01.2013 16:33:52 TSI

Editör: Wan Haber