Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi'ni ağırladı.
Baydemir, Engelleri Meclisi'ni Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Engelli Şube Müdürü Kezban Demir ve Engelli Şube Şefi Şilan İmir ile birlikte çiçeklerle karşıladı. Kentte engellilere yönelik yapılan hizmetlerden dolayı Baydemir'e teşekkür eden engelli vatandaşlar, "Eskiden kamudaki bir yetkiliyle görüşebilmek için saatlerce beklerdik. Ancak sizin kapınız bizlere daima açık" dedi.
Baydemir de Engelliler Meclisi'nden teşekkür almanın kendisi ve ekibi için onur verici olduğunu söyledi. Kenti dizayn ederken engellileri varsayarak düzenleme yaptıklarını anımsatan Baydemir, göreve geldiklerinde belediye binası dahil bir çok yerin engelliler için uygun olmadığını hatırlattı. Baydemir, "İlk müdahaleye kendi hizmet binamızdan başladık. Son olarak kültür binamıza da engelli asansörü yaparak, engellilerin kültürel faaliyetlere erişimini sağladık" diye konuştu.
Kentteki kamuya açık alanların engelliler dikkate alınarak düzenlendiğini kaydeden Osman Baydemir, kaldırımların da engellilere göre yapıldığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin kültür, çevre koruma, fen işleri gibi daire başkanlıklarının da artık engelli perspektifini içselleştirerek hizmet ettiğini aktaran Baydemir, "Denetlememe gerek kalmadan yaptıkları hizmetlerden dolayı arkadaşlarımla gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

"BİNALARIN YAPIMINDA ENGELLİLER GÖZETİLMELİ"
Tüm alışveriş merkezlerinin, kültür merkezlerinin yeni yapılan tüm binaların artık engelliler gözetilerek yapılması gerektiğini anlatan Baydemir, "Binaların mimari projesini çizen mimarlardır. Dolayısıyla öncelikle Mimarlar Odası'ndan başlamak gerek. Projenin daha temeli atılmadan park, bahçe ve hatta evin içinin de engelli vatandaşların rahat yaşamına göre projelendirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Baydemir, engelliler için sadece bir gün ya da bir hafta değil, yılın 365 günü bir nefer olarak hizmet etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
(ÜN-YRT-Eİ-Y)

04.12.2012 18:25:10 TSI

Editör: Wan Haber