Nilüfer Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü, engellileri göklere uçuruyor.
2010 yılında kurulan ve 2012 yılından bu yana Nilüfer Belediyesi'nin desteği ile sivil havacılık alanında faaliyet gösteren Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü, yüzleri gülümseten bir projeye daha imza attı. Bugüne kadar düzenlediği eğitim uçuşları ve kurslarla yüzlerce kişiyi gökyüzünün büyülü dünyası ile tanıştıran kulüp, bu kez de engellileri gökyüzü ile buluşturmaya başladı.
Sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan, Bursa ve il dışından da büyük talep gören, engelliler için mikrolayt, paramotor ve yamaç paraşütü uçuşlarında mutlulukları yüzlerinden okunanlardan biri de aynı zamanda Nilüfer Belediyesi Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nde görevli Murat Toprak oldu.
Nilüfer semalarında THK Mikrolayt Pilotu İlhan Yıldız ile birlikte uçan Murat Toprak, uçuş sonrası gökyüzünde yaşadığı heyecanı "Engellilere öncülük etmek ve bu eşsiz heyecanı tatmak için yeryüzünü yukarıdan seyretmek istedim. Korkutucu olsa da yukarıda hür olduğunu hissediyorsun. Orada engel yok. Bütün engelli arkadaşlarıma tavsiye ediyorum" sözleri ile paylaştı.
(MŞ)

15.02.2013 14:06:24 TSI

Editör: Wan Haber