İzmir Kemalpaşa Engelsiz Yürekler Derneği (KEYDER) tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde "Yüreğimizdeki Engelleri Kaldırıyoruz. Ya Sen?" sloganı ile bir konser düzenlendi. Konserde, Engelliler ve Engelli Yaşamı'nı konu alan bir slayt gösterisi yapıldı. Derneğin başkanı Erkan Coşkun, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında "Engelli engelsiz somut projeler gerçekleştirilmeli. Engelli bireylere sosyal yaşamda ihtiyacı olan ilgi ve rehabilitasyon doğru tespitlerle verilmelidir. Engellilerin özgüven kazanarak bağımsız hareket etmeleri için projeler yapılmalıdır. Bizlere imkan sağlandığında başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Unutulmaması gereken bir şey daha vardır her insan engelli adayıdır" dedi.
Mustafa Karslıoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı konserde, İzmirli sanatçılar Mikrop Hikmet, Hayri Küçük, Ersin Kuşkanat, Mustafa Devran, Yalçın Benlican sahne aldı.
Radyo Pause'un başarılı programcısı Ömer Köroğlu'nun şiirleriyle dinleyicilerine duygusal anlar yaşattığı konserde, Mikrop Hikmet, kendine özgü tarzıyla dinleyenlerini coşturdu. Engelliler ile Gangnam Style dansı yapan Mikrop, esprileri ve şovu ile misafirlerle tek tek ilgilendi. Gece hep birlikte yenen yemekle sona erdi.
(HÇ-HO-Y)

03.12.2012 10:48:10 TSI

Editör: Wan Haber