Haber : Oktay CANDEMİR
 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nde kuruluşunu resmen ilan eden Van Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Şahin Fırat, şu anda 20 üyelerinin bulunduğunu ve önümüzdeki günlerde bunun artacağını söyledi. 
 
Kuruluş amaçlarının Van´da ve ülke genelinde faaliyet yürüten diğer engelli derneklerine bir tepki olduğunu da kaydeden Fırat, "Mevcut dernekler engelliyi bir tekerlekli sandalye ile kandırmaya çalışıyorlar. Bizim amacımız ise engelliyi sosyal yaşama kazandırmak, yerel yönetimlerde etkili olarak şehir yaşamını engelliye uygun hale getirmek,  şehirlerde engelli parkı kurulmasını sağlamak. Çünkü kent yaşamında engelliler bir bütünen yok sayılıyor. Biz buna itiraz edeceğiz." dedi.
 
Hedeflerinden birinin de artık seçimlerde engelli kotasının uygulanmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu hedeflerimizi hayata geçirebilirsek, engelliyi dilenci durumuna düşüren sistemden kurtarabiliriz. Amacımız Engelliyi kendi çabası ve emeğiyle yaşayabilen bireyler haline getirmek. Engelliyi istihdam etmek hükümetin, günlük hayatını kolaylaştırmak ise yerel yönetimlerin görevidir. Özalp ve Erciş´te açacağımız şubelerin ardından Van Engelli Meclisi´ni kurmayı hedefliyoruz. Van´da 12 bin engelli var ve bunların hepsinin derneğimize üye olmasını bekliyoruz, Ayrım yapmadan kapımız tüm engellilelere açık." diye konuştu.
Editör: Wan Haber