Manisa'nın Kula ilçesi Rafet Üçelli Orta Okulu'nda rehber öğretmeni olarak görev yapan görme engelli İmdat Şanlı, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da görme engelli öğretmenin yaşadığı ayrımcılığın benzerini kendisinin de yaşadığını söyledi
Konuyla ilgili açıklama yapan görme engelli rehber öğretmeni İmdat Şanlı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rehberlik Bölümü mezunu olduğunu, 2005 yılında KPSS sınavlarını kazanarak öğretmenlik mesleğini atandığını, 4 yıl İzmir'de çalıştıktan sonra Manisa'nın Alaşehir ilçesine tayin olduğunu ifade etti. Şanlı, 2012 yılında Kula Rafet Üçelli ortaokuluna kendi isteği ile tayin olduğunu söyledi.
Şanlı. kendisini üzen ayrımcılığı ise şöyle yaşadığını dile getirdi: "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile anlaşmalı bankaya işlem yapmak için gittim. Bana, 2 şahit huzurunda işlem yapabileceklerini söylediler. Ben buna üzüldüm. Daha sonra gittiğimde yine aynı işleme maruz kaldım. Halbuki bizler görme engellilerin kullandığı bilgisayar programı ile kendimiz işlem yapabiliyoruz. Bu yaşanan olayda elbette banka çalışanlarının bir suçu yok. Mevzuat değiştirilmeli ve negatif ayrımcılık ortadan kaldırılmalı."
(HY-ERG-Y)

21.01.2013 10:04:38 TSI

Editör: Wan Haber