Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın engelli vatandaşlara yönelik verdiği haberlerden, engelli vatandaşlar memnun kaldı.
Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatma Oytun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın engellilere ilişkin verdiği haberlerden memnun kaldıklarını söyledi. Engelliler ile ilgili yapılan çalışmaların kendilerini sevindirdiğini dile getiren Oytun, engelli vatandaşların da üretken olabiliceğini ifade etti.
Oytun, "Sayın Başbakanımız engelliler ile ilgili yaptığı çalışmalar bizi çok sevindirdi. 2013 yılında istihdam konusunda engelli vatandaşlarımızın üretken olmasını ve çalışmasını istiyoruz. Başbakan 8 bin 115 engelli vatandaşın kamu alanlarında çalıştırılacağı haberini verdi. Başbakanımızın "engelli öğretmenlerimiz de bal gibi öğretmenlik yapar" sözü bizi gerçekten çok sevindirdi çünkü engellilerimiz de öğretmenliğini bal gibi yapar ve verilecek görevlerden de hiçbir zaman geri kalmaz. 2013 yılında 8 bin kadronun kapanmasını bekliyoruz. Arkadaşlarımızın işlerine alınıp toplumda saygın bir şekilde yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.
Engellilerin ücretsiz bir şekilde taşınacağı haberini de değerlendiren Oytun, "Engellilerin ücretsiz bir şekilde taşınmasına yönelik belediyelerimiz gerekeni yapacaklardır. Her zaman engellilerin yanlarında olduklarını biliyoruz. Engelli arkadaşlarımız da bize çıkan bu yasaları daha çok hakkaniyetli bir şekilde kullanmalarını istiyorum. Burada bazı istismarlar oluyor. Aldığımız haklar geri iptal olunabiliyor. Mümkün olduğu kadar engelli arkadaşlarımızın hakları konusunda daha duyarlı olsunlar" şeklinde konuştu.
Çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesini isteyen Oytun, "Yapılacak olan çalışmaların biraz ehemmiyetli bir şekilde gerçekleşmesini ve biraz daha zaman kaybetmeden başlanılırsa, evde oturan arkadaşlarımız atıl bir durumdan kurtulmuş olur, topluma karışır ve yararlı olurlar" ifadelerinde bulundu.
(MFT-AÖ-Y)

15.02.2013 12:58:33 TSI

Editör: Wan Haber