Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, İstanbul Florya'da bulunan İstanbul Akvaryum'a engelli vatandaşlar için ücretsiz gezi düzenledi. Geziye, 48 engelli vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na teşekkürlerini ileten engelliler, gezi programlarının devam etmesini istedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, İstanbul Akvaryum'a düzenlenen gezinin güzel geçtiğini ve engellilere yönelik etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Yüce, "Engellilere yönelik birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Sapanca Gölü'nde dalış etkinliği, Serdivan'da paintball organizasyonu ve Acarlar Longozu'nda düzenlediğimiz doğa yürüyüşünden sonra şimdi de İstanbul'a gezi düzenledik. İstanbul Akvaryum'unu keşfetmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz geziye 48 engelli vatandaşımız ve yakınları katıldı. Engelli vatandaşlarımızı etkinliklerimizde bir araya getirerek hayat ile bağlarını koparmamaları için çalışıyoruz. Onları mutlu edecek programlarımızı düzenlemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris ise gerçekleştirilen gezinin engellilerin moral ve motivasyonu için büyük bir anlam ifade ettiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile yola çıkan engelliler, yolculuk boyunca dinledikleri şarkılara eşlik edip, tempo tuttular. Güzel bir yolculuğun ardından Florya'da bulunan İstanbul Akvaryum'a gelen engelli vatandaşlar ve ailelerinin, gezide yaşadıkları mutluluk görülmeye değerdi. Florya'da bulunan İstanbul Akvaryum'a düzenlenen gezide konuşan engelli Hatice Gülle, "Engellilere için düzenlenen geziler bizlere çok iyi geliyor. Arkadaşlarımın gözünde o mutluluğu görüyorum. Büyükşehir Belediyesi'ne ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum. Geziyi çok beğendik, devamını bekliyoruz" diye konuştu.
Geziye katılan engelli Tuğçe Bozyurt'un annesi Esma Bozyurt ise, "Çocuklarımız engelli olduğu için vaktimizin çoğunu evlerimizde geçiriyoruz. Düzenlenen gezilerde kızımla tüm engelli kardeşlerimiz mutlu oluyor. Yavrularımızın bu mutluluğu bizleri de sevindiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizlere yaptığı iyiliklerden çok memnunuz, teşekkür ediyoruz. Gezilerin devamının gelmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
(SC-İÇ)

15.02.2013 15:49:25 TSI

Editör: Wan Haber