Engelliler Konfederasyonu üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde engelli öğretmen atamalarının yapılmamasını protesto etti.
Engelliler Konfederasyonu ve Eğitim-İş Sendikası üyeleri, engelli öğretmen atamalarının yapılmamasını protesto etti. Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılan eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Türk Eğitim-Sen temsilcileri ve Atatürkçü Düşünce Derneği temsilcileri de destek verdi. Çeşitli dövizler taşıyan eylemciler, "Öğretmenlik hakkımız, söke söke alırız" sloganları atarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i istifaya çağırdı.
Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, 2 yıldan bu yana Özürlü Memur Seçme Sınavı ve KPSS'yi kazandıkları halde engelli öğretmen adaylarının atamasının yapılmadığını söyledi. En son 2010 yılında açılan özel bir sınavla bine yakın engelli öğretmen adayının atandığını ifade eden İçli, "Bizler bu iki yıllık gecikmeyi bürokratik bir gecikmenin ürünü olarak yorumlamak eğilimindeydik ancak yanılmışız" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer ise, Türkiye'de engelli vatandaşlar için yasalar çıkarıldığını dile getirerek, bu yasaların yerel yönetimlerce uygulanmadığını bildirdi. Engelli öğretmen atamasının yapılmaması zihniyetini kınadıklarını belirten Dinçer, "Bu tutum Türkiye'yi dünyaya rezil edecek bir tutumdur" diye konuştu.
Eylem olaysız şekilde sona erdi.
(PS-CC-Y)

11.01.2013 14:33:49 TSI

Editör: Wan Haber