Ankara Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi tarafından uygulanan ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen "Ortopedik Engellilerin Çalışma Hayatında Bilişim Teknolojilerinin Kullanılması" isimli proje, Stockholm Botkyrka Belediyesi'nde gerçekleşiyor.
Engelli öğrenciler Stockholm Botkyrka Belediyesi'nde yaptıkları staj ile kendileri gibi engelli olan kurum çalışanlarıyla sosyal, kültürel ve mesleki alanlarda paylaşımlarda bulunuyorlar.
Projenin koordinatörlüğünü yapan Ali Akçimen İHA'ya verdiği mülakatta şu ifadeleri kullandı:
"Bu eğitim programı ile engelli öğrencilerimizin Çalışma Hayatında aktif ve etkili olarak bilişim teknolojilerini kullanmaları konusunda teorik bilgi almalarının yanı sıra pratik uygulamalar yapma ve becerilerini geliştirme imkanı buldular. İsveç bu konuda dünyanın en ileri ülkelerinden biri, buradaki imkanlara hayran olduk."
Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi'nin Türkiye'nin tek ortopedik engelli lisesi olduğunu söyleyen Müdür Yardımcısı Öner Soylu, "İsveç'te öğrencilere staj yaptırma imkanımız olduğu için çok mutluyuz" dedi.
Soylu, engelli öğrencilere staj imkanı sunan Stockholm Botkyrka Belediyesi'ne, maddi destek veren AB Bakanlığı'na ve Stockholm'de her konuda kendilerinden desteklerini esirgemeyen Euprocon şirketi sahibi Sabri Karadağ'a teşekkürlerini sundu.
(MA-CC-D)

14.02.2013 13:12:38 TSI

Editör: Wan Haber