Balıkesir İşkur İl Müdürlüğü, 15 engelli öğrenciye çağrı operatörlüğü eğitimi verdi.
Balıkesir Engelliler Kültür Sanat Derneği ve İş Kur Balıkesir İl Müdürlüğü'nün ortak olarak geliştirdiği proje kapsamında 15 engelli öğrenciye çağrı operatörlüğü kursu verildi. Öğretmenler ve öğrencilerin kahvaltıda buluşarak durum değerlendirmesi yaptığı toplantıda konuşan İşkur İl Müdürü Nazım Balcı, 12 Kasım'da başlayan kursun 25 Şubat'ta tamamlanacağını söyledi. Müdür Balcı, "Çağrı operatörlüğü kursu ile engelli kardeşlerimizi meslek sahibi yaparak istihdama kazandırmak istiyoruz. Bunun içinde Balıkesir Engelliler Kültür Sanat Derneği ile sürekli temas halindeyiz. İşkur olarak engellilere yönelik projeleri arttırmak istiyoruz. Bize bu kapsamda proje ile gelen herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
Çağrı operatörlüğü kursunda 15 kursiyerin eğitim gördüğünü ifade eden Müdür Nazım Balcı, "Bu öğrencilere günlük cep harçlığı olarak 20 TL veriyoruz. Ayrıca yine eğitmen ücretleri ödeniyor ve öğrencilerin genel sağlık sigortaları yapılıyor. Biz kurum olarak işin parasal ve denetleme kısmında ön plandayız. Eğitimin diğer kısmını ise dernek planlıyor. Amacımız yüzde 10 olarak önümüze koyduğumuz istihdam taahhüdünün üzerine çıkmak" dedi.
Balıkesir Engelliler Kültür Sanat Derneği Başkanı Fatih Kerim Yeğin, İşkur'un kursu ile engellilerin iş sahibi olacağını söyledi. Bu nedenle İşkur yetkililerine ve eğitmenlere teşekkür eden Başkan Yeğin, kursun bitimine bir ay kaldığını ve öğrencilerin motivasyonlarının yüksek olduğunu söyledi.
(BD-İHS

30.01.2013 15:07:59 TSI

Editör: Wan Haber