Açıklamalarda bulunan okulun müzik öğretmeni Hakan Çakır, öğrencilerin işitme engelli olmalarına rağmen en zor vurmalı müzik enstrümanlarını çalabildiklerini belirterek, “Büyük bir çaba sarf eden öğrencilerimiz tüm engellere rağmen 7 ayda güncel şarkılar çalmaya başladı” dedi.

Kısa bir süre önce bu okula atandığını belirten Hakan Çakır, "Buraya gelmeden önce aklımda soru işaretleri vardı. Çünkü bir işitme engelli okulunda müzik öğretmenliği yapmak herkesin aklında soru işareti kalmasına neden olur. Ben buraya geldiğimde öğrencilerin çok azda olsa duyabileceğini düşünmüştüm, öylede oldu. Grubumuzda yer alan öğrenci çok azda olsa duyabiliyor. İşitme engelli olan çocuklarla bir şeyler yapmak her zaman hayalim olmuştur. Zor olan hayalimi başardığımı düşünüyorum" dedi.

3-564.jpg

“İŞARET DİLİNİ ÖĞRENCİLERİMDEN ÖĞRENDİM”

Okula ilk geldiğinde işaret dilini bilmediğini ve öğrencileri sayesinde öğrendiğini ifade eden Çakır, “İlk geldiğim zaman işaret dilini hiç bilmediğim için öğrencilerle anlaşamadık. Daha sonraları harfleri öğrendikten sonra ben bilmediğim şeyleri öğrencilere soruyordum, onlarda bana yardımcı oluyorlardı. Belli bir zaman sonra işaret dilini de bu şekilde öğrenmiş oldum” diye konuştu.

Öğrencilerini ileriki aşamalarda daha iyi yerlere getirmek istediklerini ifade eden öğretmen Hakan Çakır, müzikseverlerden enstrüman yardımı beklediklerini de ifade etti.
Konuşmanın ardından öğrenciler sırasıyla çaldıkları aletleri işaret dili ile ne olduğunu söyledi. Öğrenciler son olarak işaret diliyle “Müziğin Dili Evrenseldir" mesajını verdi.

Editör: Wan Haber